"Нам не додали бали, але і не зняли". Батьки українських школярів повідомили про чергову проблему на НМТ-2024
"Нам не додали бали, але і не зняли". Батьки українських школярів повідомили про чергову проблему на НМТ-2024

"Нам не додали бали, але і не зняли". Батьки українських школярів повідомили про чергову проблему на НМТ-2024

Мама українського випускника повідомила про те, що її дитині не додали бали після отримання результатів Національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2024 році. Вступник складав іспит 11 червня. За словами українки, одному з її синів зняли два бали з математики, крім того протягом тестування "висіла" система та в останніх завданнях завантажувались ієрогліфи.

Інші батьки долучилися до обговорення, дехто з них зауважив, що, попри проблеми на НМТ, школярам не зняли бали, проте і не додали до отриманих. Допис зʼявився в одній із груп у Facebook.

"Комусь за 11.06 НМТ додали бали, скажіть будь ласка? У нас мало того, що пів години висіла система, і замість останніх завдань по математиці завантажувались ієрогліфи, так ще й в остаточному результаті одному із синів зняли 2 бали з математики", – написала жінка.

Вона додала, що її дитина всиновлена та має особливі освітні потреби, тож зможе вступити і без цих двох балів. Крім того, хлопець отримав медаль за успіхи у навчанні. Тим не менш, така ситуація засмутила вступника.

"Більше того, дитина, якій зняли ці 2 бали – це мій всиновлений син, дитина з дитячого будинку, інвалід дитинства, він не чує на одне вухо, на одне око бачить на 40%. Йому ці 2 бали не роблять погоди у вступі. Він і так вступить, куди планував. Але йому не зрозуміло і образливо, за що йому спочатку нарахували мало, як він вважає, а потім ще й відібрали. До речі, дитина золотий медаліст", – додала українка.

Користувачі соцмережі, які взяли участь у дискусіїї запевнили, що деяким вступникам так само не додали бали за тестування, з якими виникали проблеми.

"На жаль, нам не додали бали, але і не зняли, дякувати Богові".

"За 11.06 нам нічого не додали".

"11.06 складала моя донька, на математиці зависла програма, часу не додали від хвилювання і сліз – математика 4 бали, інші предмети 150+, сльози щодня".

"Теж складали 11.06. З кожного предмету на 1 бал менше. Крім того, теж висіла програма 30 хвилин на математиці".

Дехто зауважував, що така ж сама проблема була і з української мови. А хтось з батьків нарікав на те, що діти не можуть побачити свої помилки.

"В нас та сама ситуація, але з українською мовою. На екрані одна кількість правильних відповідей, а в кабінеті – інша. Що робити не знаємо".

"На жаль, всім тільки знімають, а не додають. Не почула, що комусь додали бали з НМТ, а з математики, то взагалі, і мови не може бути".

"Нічого не додали, складали 11.06.2024, були ієрогліфи. Нікому нічого не потрібно. Над дітьми знущаються. Не можна подивитися помилки – я хочу провести роботу над помилками, чому не можна? Секретна місія по завалу з математики дітей. Моя донька вчилась відмінно у школі, мала репетитора, склала математику на 147. Я хочу бачити її помилки".

Раніше OBOZ.UA писав про те, що вчителькаповідомила про ще одну помилку на НМТ-2024 з математики.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом