Не лише ємність та розмір: шість моментів, на які треба звернути увагу при виборі повербанку
Не лише ємність та розмір: шість моментів, на які треба звернути увагу при виборі повербанку

Не лише ємність та розмір: шість моментів, на які треба звернути увагу при виборі повербанку

В умовах постійних відключень світла, в яких зараз живуть українці через наслідки російських ударів по нашій енергетиці, повербанк став річчю першої необхідності. З його допомогою можна не тільки зарядити телефон, а й підключити роутер, важливо лише правильно вибрати зовнішній накопичувач.

"Телеграф" розповідає, на що потрібно звернути увагу під час виборів повербанку. Є кілька важливих моментів.

Місткість

Ключовий параметр повербанків — ємність, вона вимірюється в міліампер-годинах (мАг). Цей показник суттєво впливає на вартість пристрою. Важливо мати на увазі, що реальна ємність завжди менша за заявлену. Причина в тому, що частина енергії витрачається на підтримку роботи акумулятора. Наприклад, з 10 000 мАг ефективно використовується приблизно 7500 мАг. Необхідну ємність повербанку треба розраховувати, виходячи зі своїх потреб. Якщо планується заряджати лише смартфон, зазвичай достатньо 10 000 мАг, а для кількох пристроїв, включаючи ноутбук або планшет, краще вибрати модель на 20 000-30 000 мАг.

Вихідна сила струму

Цей параметр визначає швидкість зарядки підключених до "поверу" пристроїв — чим вона вища, тим швидше йтиме процес. Для підбору треба звернути увагу на заводські параметри самого телефону: дані у графі OUTPUT на акумуляторі повербанка повинні бути не меншими, ніж необхідна вихідна кількість Ампер, передбачена виробником смартфона. Деякі моделі повербанків мають кілька виходів із різними характеристиками.

Вхідна сила струму

Цей показник визначає швидкість зарядки самого повербанку. Чим він вищий, тим швидше заряджається зовнішній акумулятор. Деякі моделі можуть заряджатися лише за 20 хвилин.

Роз’єми та кабелі

Деякі моделі продаються без кабелів, тому важливо перевірити сумісність портів. Також є модифікації повербанків із вбудованими або знімними кабелями з різними конекторами (microUSB, Lightning, USB-C).

Функція швидкої зарядки

Наявність функції швидкого заряджання значно скорочує час поповнення енергії. Однак перед покупкою такого повербанку треба переконатися, що ваш телефон підтримує цю функцію.

Додаткові характеристики

При виборі повербанку, залежно від своїх потреб, також варто звернути увагу на кілька моментів — вибрати відповідні розміри, матеріал корпусу, захист від зовнішніх впливів. Крім того, деякі моделі оснащені сонячними панелями, що може бути актуальним у періоди перебоїв з електрикою.

Источник материала
Поделиться сюжетом