Німецькі дипломати пояснили, як посадити Путіна за стіл переговорів
Німецькі дипломати пояснили, як посадити Путіна за стіл переговорів

Німецькі дипломати пояснили, як посадити Путіна за стіл переговорів

Російський диктатор Володимир Путін не сяде за стіл переговорів з Україною, доки не відчує загрозу для свого режиму, зокрема від внутрішнього протестного руху в РФ.

Щоб досягти цього, Захід повинен посилювати Україну та стискати санкційний зашморг навколо Кремля, пише DW.

Як пояснив виданню колишній посол ФРН у Москві та колишній віце-президент Федеральної служби розвідки Німеччини Рюдігер фон Фріч, на даний момент Путін "абсолютно не зацікавлений у припиненні цієї війни", адже очікує, що його агресія проти України "зрештою буде винагороджена".

Такої ж думки дотримується і голова Мюнхенської конференції з безпеки та колишній зовнішньополітичний радник канцлера Ангели Меркель Крістоф Хойсген. Він не вірить, що переговори з РФ будуть можливими найближчим часом.

"Я бачу єдиний шанс для миру в тому, щоб повернути Україні позицію сили в цьому конфлікті", - заявив Хойсген.

При цьому він висловив сумнів, що Росію вдастся залучити до наступного саміту миру, оскільки Кремль відкидає українські умови миру.

Фон Фріч наголошує, що Путін вступить у серйозні переговори лише тоді, коли його влада в самій Росії буде під питанням.

"Володимир Путін повинен постійно купувати схвалення населення вдома. Він керує своєю країною за допомогою репресій, пропаганди та постійного підкупу", - сказав фон Фріч.

Хоча санкції вже поставили під тиск російську економіку, Кремль також боїться несподіваного — наприклад, повстання, яке може дестабілізувати його владу.

Фон Фріч навів два таких приклади з 1980-х років: протести матерів радянських солдатів проти війни в Афганістані та масові демонстрації профспілки "Солідарність" під керівництвом Леха Валенси, які повалили комуністичну систему в Польщі.

"Путін боїться цього. І ви повинні підвести його до цього. Якщо він прийде до такого висновку, він буде готовий говорити. Як [цього домогтися]? Зміцнюйте Україну та запроваджуйте подальші санкції проти Росії", - сказав фон Фріч.

Джерело: УНІАН

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом