Нідерландські F-16 незабаром будуть направлені в Україну - Оллонґрен
Нідерландські F-16 незабаром будуть направлені в Україну - Оллонґрен

Нідерландські F-16 незабаром будуть направлені в Україну - Оллонґрен

До України незабаром буде поставлено 24 нідерландські винищувачі F-16.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила в листі Палату представників в останній робочий день кабінету міністрів, що йде.

“22 грудня 2023 року та 5 лютого 2024 року Палату було поінформовано про розвиток подій щодо підготовки та доставлення в Україну 24 голландських F-16. На додаток до попередньої інформації щодо поставок товарів військового призначення в Україну від 13 червня, я також від імені Міністра закордонних справ та Міністра зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва повідомляю, що незабаром відбудеться поставка перших літаків. Інформуємо Палату, що необхідний дозвіл на експорт військової техніки в Україну видано”, - написала Оллонґрен.

F-16 будуть доставлені “незабаром”, але точна дата не називається. Палата представників буде проінформована про це конфіденційно.

Варто зазначити, що новий уряд Нідерландів буде приведений до присяги вже 2 липня.

Як повідомлялося, Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен раніше сказала в інтерв'ю Укрінформу, що Нідерланди збираються передати Україні загалом 24 винищувачі F-16.

За її словами, ця передача – це спільна робота, спільні зусилля з Україною, а також із Данією, Сполученими Штатами та іншими країнами.

Фото: netherlandsandyou.nl

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом