Під час обміну полоненими з РФ п'ятьох українців повернули з Білорусі
Під час обміну полоненими з РФ п'ятьох українців повернули з Білорусі

Під час обміну полоненими з РФ п'ятьох українців повернули з Білорусі

Під час обміну полоненими між Україною та Росією 29 червня п'ятеро українців повернули з території Білорусі. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментаріРБК-Україна.

- У ніч із п'ятниці на суботу, 29 червня, завершився 53-й обмін, у рамках якого було повернуто 90 українських військовослужбовців, а також 10 громадянських громадян України. З них п'ятеро повернули з Білорусі: двоє чоловіків та троє жінок, - розповів Юсов. - Це громадяни України, які, як припускають у ГУР, були затримані та утримувалися незаконно. Але внаслідок складної та системної роботи – переговорної, дипломатичної, внаслідок двостороннього діалогу, це питання вдалося вирішити. І сьогодні громадяни України знаходяться вдома – це найголовніше.

Він також додав, що між Україною та Білоруссю на сьогоднішній день "безумовно не прості стосунки". Однак вони набагато простіше, ніж із РФ, і тому з представниками цієї країни вдається про щось домовлятися.

  • 29 червня із полону РФ в Україну вдалося повернути 90 військових, а також 10 цивільних людей. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще 2021 року, Наріман Джелял та священики Української греко-католицької церкви, захоплені у Бердянську за опір окупантам.
  • 29 червня Юсов заявив, що в полоні агресора перебувають тисячі українських громадянських громадян, і це - кричущий масштабний злочин з боку путінської Росії. Щодо умов утримання громадянських українців, порівняно з військовими полоненими, представник ГУР окреслив, що все залежить від ситуації, але в багатьох випадках громадянських українців утримують у не призначених для цього місцях, за межами навіть "правових умов" країни-агресора.
Источник материала
Поделиться сюжетом