Платити за навчання не треба. Австрія знову пішла назустріч українським студентам
Платити за навчання не треба. Австрія знову пішла назустріч українським студентам

Платити за навчання не треба. Австрія знову пішла назустріч українським студентам

Українські студенти можуть отримати безкоштовну освіту в державних університетах та педагогічних коледжах Австрії. Влада країни продовжила відповідний виняток на період зимового семестру 2024/25 навчального року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на APA. Українські студенти з 2022 року безкоштовно навчаються у 22 держуніверситетах та 14 коледжах.

"Українські студенти державних університетів та університетських педагогічних коледжів не платитимуть за навчання і в зимовому семестрі 2024/25 навчального року. Відповідний виняток у Постанові про плату за навчання буде знову продовжено міністром освіти Мартіном Полашеком", – йдеться у повідомленні.

Міністерство освіти Австрії відшкодує кошти університетам, які надають безкоштовне навчання українським студентам. Попри те, що це правило не стосується приватних ЗВО, багато з них пропонують також заходи підтримки для українців.

Торік близько 2500 студентів з України навчалися в австрійських закладах вищої освіти та коледжах. Як громадяни третіх країн вони мають платити 726, 72 євро (майже 32 тисячі гривень) за семестр, проте з початком повномасштабного вторгнення Росії в України цей обовʼязок скасували. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, що всіх українських дітей у Польщі з 1 вересня зобовʼяжуть піти до місцевих шкіл.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом