Потужні лісові пожежі охопили кілька регіонів Туреччини
Потужні лісові пожежі охопили кілька регіонів Туреччини

Потужні лісові пожежі охопили кілька регіонів Туреччини

Лісові пожежі охопили відразу три турецькі провінції – Ізмір, Чанаккале та Айдин. Про це пише CNN Turk.За даними турецького міністерства сільського та лісового господарства, лише в Ізмірі за першу половину дня 29 червня зареєстрували 16 вогнищ лісових пожеж. Загоряння сталися у лісовій зоні в районах Каракадаг, Мендерес, Чешме, Менемен, Сельчук, Торбали та інших.

29 червня у західній провінції Ізмір спалахнуло загалом 16 лісових пожеж. За даними видання Hürriyet, евакуйовано, зокрема, два готелі. До гасіння залучили авіацію, водовози та бульдозери. У роботах беруть участь майже тисяча людей.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений TRT Haber (@trthaber)

 

«Загалом сьогодні в Ізмірі спалахнуло 16 пожеж, 8 у лісах і 8 у сільській місцевості, і 11 пожеж було взято під контроль. За інформацією, отриманою від керівництва Міністерства сільського та лісового господарства, у місті виникло 16 пожеж. До ліквідації пожежі залучили 11 літаків, 27 гелікоптерів, 171 водовоз і будівельну техніку, 972 людини особового складу», – пишуть журналісти CNN Turk.

Пресслужба Міноборони країни у соціальній мережі X заявила про те, що на місці працює військова авіація.

«Три гвинтокрили Cougar і два вертольоти CH-47, що належать Збройним силам Туреччини, були виділені як підтримка у роботах з гасіння пожежі в Ізмірі», – йдеться в повідомленні. У провінції Чанаккале вогонь охопив сільськогосподарські угіддя у районі Езіні. Рятувальникам довелося евакуювати мешканців кількох сіл.

Як зазначає видання Ntv, одну з великих пожеж фіксують у місті Бурса, де вогонь перекинувся на корпус університету, і «перетворивши на попіл» площу 700 гектарів навколо університету Uludağ Üniversitesi. «Пожежа, яка спалахнула вчора опівдні в районі Нілюфер швидко поширилася під впливом вітру до земель які належать універститету», пише видання. Студентів було евакуйовано у безпечне місце, а роботи вогнебоців продовжуються. 

Згоріло близько 700 га лісу неподалік міста Бурса
ntv

З початку 2024 року загалом вдалось запобігти поширенню і загасити 1551 пожежі у всіх регіонах Туреччини, зокремапонад 880 лісових та 670 сільськогосподарських пожеж. Про це заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Ібрагім Юмакли.Він зазначив, що вісім пожеж у червні поточного року належали до високого ступеня ризику.

Міністр додав, що Центр управління пожежами, який знаходиться у запровадженні Головного управління лісового господарства (OGM), працює цілодобово та без вихідних. За його словами, вся інформація та зображення щодо пожеж надходять до центру, звідси здійснюється і управління.

Источник материала
Поделиться сюжетом