Росія запустила нове ІПСО, користуючись відчаєм українців
Росія запустила нове ІПСО, користуючись відчаєм українців

Росія запустила нове ІПСО, користуючись відчаєм українців

Російські пропагандисти розповсюджують брехню серед українців про зростання тарифів на електроенергію. Вони використовують Telegram-канали, фейкові українські групи в соцмережах та маскуються під місцеві джерела, щоб вводити людей в оману.

На їхніх каналах з'явилося відео з чоловіком, який погано розмовляє українською, коментує оголошення про нові тарифи.

оплата електроенергії

Цей текст був явно переведений з російської з помилками, що відразу впадає у вічі. Вони намагаються переконати, що лічильники нараховуватимуть плату незалежно від того, чи використовуєте ви енергію чи ні – що, звичайно, не відповідає дійсності.

Насправді в Україні оплата за електроенергію відбувається виходячи з фактичного споживання або середньодобового споживання, і жодних змін у цьому процесі не було.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Пропагандисти також намагаються підбурювати громадян України через фейкові пости у Facebook, нагнітаючи невдоволення та переклавши відповідальність за свої дії на українську владу.

Ця пропаганда спрямована на створення напруженості та довірливості в суспільстві, використовуючи чутливі теми, щоб дискредитувати українську владу та викликати роздратування у громадян.

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман з доставки газу

Источник материала
Поделиться сюжетом