Російський «Консорціум. Перший» з голандською Yandex NV досягли угоди про обмін пакета акцій «Яндекса»
Російський «Консорціум. Перший» з голандською Yandex NV досягли угоди про обмін пакета акцій «Яндекса»

Російський «Консорціум. Перший» з голандською Yandex NV досягли угоди про обмін пакета акцій «Яндекса»

На обмін подали 99% акцій, які не заблоковані санкціями.

Російський «Консторціум. Перший», створений для викупу «Яндекса» в голландської материнської компанії Yandex NV у понеділок заявив, що заявки від інвесторів на обмін 43,9 мільйона акцій у межах укладеної угоди, повідомив Reuters.

Умови продажу були оголошені для власників акцій Yandex NV у травні: «Консорціум. Перший» готовий викупити або обміняти акції, придбані на Московській та Санкт-Петербурзькій біржах.

У понеділок кстало відомо, що від інвесторів надійшли заявки на обмін 43,9 мільйона акцій. Представник російського консорціуму заявив, що цифра в 43,9 мільйона становить близько 99% акцій Yandex NV, які не зберігаються на так званих рахунках типу C.

Уточнено, що активи багатьох іноземних інвесторів, і приватних осіб, і великих американських інвестфондів були заблоковані на рахунках Yandex NV типу C після накладення на компанію західних санкцій у межах реагування на російське повномасштабне військове вторгнення в Україну.

  • Читайте також: В Україні запустили сайт, присвячений санкціям, запровадженим проти Росії

Продаж «Яндекса» за 5,2 мільярда доларів є найбільшою угодою західної компанії з виходу з Росії з початку війни, повідомило агенство. У ній враховано 50-відосткову знижку, відповідно до вимоги Кремля для продажу російських активів материнськими компаніями в «недружніх» країнах.

Після реалізації угоди Yandex NV має намір провести ребрендинг. У портфелі інвестиційної компанії залишаться чотири міжнародні компанії, та неросійські інвестпроєкти, зокрема фінський центр обробки даних, інші технологічні бізнеси.

Фото: Yandex / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Россия санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом