Розслідування нападу на волонтерку завершили, обвинувачені визнали свою вину, справу передали до суду — прокуратура
Розслідування нападу на волонтерку завершили, обвинувачені визнали свою вину, справу передали до суду — прокуратура

Розслідування нападу на волонтерку завершили, обвинувачені визнали свою вину, справу передали до суду — прокуратура

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Встановлено, що двоє нетверезих чоловіків намагались розпочати розмову з дівчиною-волонтеркою, яка поверталася з прощання із загиблою госпітальєркою, однак не бажаючи спілкування вона відповіла, що не розуміє їх. Відповідь дівчини українською мовою викликала агресію співрозмовників, які почали нецензурно ображати її. Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон.

Один з підозрюваних наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон аби вона не могла його знімати, а згодом плюнув в обличчя. Після цього його супутник наніс декілька ударів ногою по нозі потерпілої та завдав один удар долонею в ніс. Дівчині вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події. Інцидент стався поблизу входу в підземний перехід по вулиці Новокостянтинівській.

Під час слідства підозрювані спершу не визнавали своєї вини. Один з них стверджував, що конфлікту взагалі не пам’ятає через свій поважний вік. Інший підозрюваний говорив, що намагався розборонити сутичку свого приятеля та дівчини. Наразі підозрювані вину визнали.

Читайте також: Двоє чоловіків, що здійснили напад на волонтерку в Києві, постануть перед судом

Деталі. Раніше в прокуратурі розповідали, що 2 червня в одного з обвинувачених — 70-річного чоловіка — був день народження, тож він разом із 73-річним знайомим, з яким вони торгують на ринку, відзначили цю подію алкоголем і ввечері поверталися додому.
Раніше стало відомо: Другий підозрюваний у нападі на українську волонтерку на Оболоні перебуватиме під нічним домашнім арештом
Саме тоді чоловіки й напали на волонтерку, на ім’я Наталя. На відео, яке потерпіла опублікувала в соцмережах, видно, як чоловіки насміхалися з неї, коли вона сказала, що не розуміє російської мови. Один з них казав, що «скоро сюди прийдуть росіяни», вилаяв дівчину та намагався забрати в неї телефон.
Хрещатик повідомляв: 73-річному фігуранту нападу на волонтерку обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт
5 червня затримали 73-річного фігуранта нападу, а 7 червня — його 70-річного напарника. Їм обом вручили підозру за вчинення хуліганських дій (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України), а згодом відправили домашній арешт.
Источник материала
Поделиться сюжетом