Сапери ДСНС знешкодили 389 ворожих боєприпасів на Харківщині за минулий тиждень
Сапери ДСНС знешкодили 389 ворожих боєприпасів на Харківщині за минулий тиждень

Сапери ДСНС знешкодили 389 ворожих боєприпасів на Харківщині за минулий тиждень

Наразі на Харківщині працюють 38 піротехнічних розрахунків, 202 сапери та 91 одиниця техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 11 машин механізованого розмінування. Про це повідомив під час брифінгу начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

«За тиждень стався 1 випадок підриву цивільного населення на ВНП, внаслідок якого одна людина постраждала. Випадок стався 30 червня у селі Яремівка Ізюмського району. 71-річна жінка наступила на протипіхотну міну «Пелюстка». Внаслідок вибуху їй відірвало праву стопу. Хочу звернутись до громадян з проханням чітко дотримуватись заходів мінної безпеки: не відвідувати кладовища, ліси, лісосмуги, поля, пройми річок та інші відкриті простори, особливо ті, у яких точились бої або які перебували під ворожою окупацією», — зазначив Артем Астахов.

В період з 24 червня по 1 липня рятувальники загасили 18 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

Найбільш резонансні сталися:

  • 26 червня ворог завдав ударів керованими авіабомбами по житловому сектору. Пошкоджено 65 житлових будинків;
  • 27 червня ворог завдав ударів авіабомбами по приватному сектору міста Харків. Одна з авіабомб влучила у житловий будинок, де знаходився 10-річний хлопчик. На щастя бомба, ФАБ-500, не розірвалася. Сапери ДСНС її вилучили та знешкодили;
  • 28 червня внаслідок бомбардування у селі Циркуни сталася пожежа у двох житлових будинках, господарчій споруді та у цивільному підприємству загальною площею 200 м.кв. За іншою адресою горіли вантажний автомобіль та трава на площі 300 м.кв. Для ліквідації наслідків ворожого удару залучалось 3 одиниці техніки та 15 рятувальників;
  • 30 червня ворог завдав авіаудару по території відділення «Нової пошти». До ліквідації наслідків удару залучено 9 одиниць техніки ДСНС та 55 рятувальників.

Також, надзвичайники просять населення звернути увагу на високу пожежну небезпеку в лісах. Крім того, висока мінна небезпека та ворожі обстріли створюють додаткові перешкоди для гасіння пожеж. Тому відвідування лісових масивів наразі вкрай небезпечне.

Источник материала
Поделиться сюжетом