Спеціально для німецьких авто: новинки від Opet
Спеціально для німецьких авто: новинки від Opet

Спеціально для німецьких авто: новинки від Opet

Чим точніше моторна олива відповідає особливостям двигуна, тим довше він служитиме власнику без ремонту та дрібних проблем. Виробник мастильних матеріалів Opet для задоволення найсуворіших вимог сучасних агрегатів поповнює свій асортимент оливами для німецьких машин.

Така вже особливість сучасних бензинових і дизельних двигунів: щоб вони відповідали цілому комплексу суворих вимог споживачів, екологів та маркетологів, конструктори-мотористи проектують нові силові агрегати разом з виробниками мастильних матеріалів.

Інженери не зможуть зробити новий двигун з певним набором характеристик – наприклад, легкий, економічний, з високою літровою потужністю і ресурсом понад 300 тис. км, якщо хіміки не забезпечать його особливою оливою. Власне, подібний двигун може і з’явиться, але з невідповідною оливою в картері він не видаватиме всіх своїх високих характеристик.

Тому провідні виробники мастильних матеріалів, і Opet у тому числі, мають у своїх каталогах продукти, орієнтовані на мотори певних марок. І їхні властивості підтверджуються сертифікатами відповідності від самих автовиробників. Так, в “Опет” є офіційні допуски від Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, MAN, Volvo, Renault тощо.  Більше того, гарантією заявлених характеристик олив Opet служить їх використання в якості оливи першого заповнення на конвеєрах заводів Ford, Fiat, Case, New Holland, Otokar в Туреччині.

 Оливи Opet для німецьких авто

Чому мова йде саме про оливи до німецьких автомобілів? Тому що їхні конструкції визнані найкращими зразками сучасних технологій. Але при створенні своїх агрегатів, як згадувалося, німецькі концерни спираються на показники найкращих олив, які в них мають бути застосовані.

Саме німецькі конструктори використовують складні і досконалі системи газорозподілення, суміщене з турбонадувом безпосереднє впорскування бензину, дизельні паливні системи з тиском понад 2000 атм, багатоступінчасті системи очищення вихлопу, подвійні турбіни, механічний надув та інші досягнення високих технологій. І звісно, дуже недобре, коли через невідповідну оливу такий двигун не працюватиме як слід – а то й геть вийде з ладу.

Тож не дивно, що серед олив з найбільшою кількістю допусків від німецьких автовиробників ми бачимо тільки найновіші розробки топової лінійки Opet.

Opet Fulltech VP 0W-20

Це найновіший продукт у вищій лінійці моторних олив Opet, його запустили у виробництво буквально цього року. Він же, певно, і найцікавіший за своїми якостями. Fulltech VP 0W-20 створено за специфікаціями ACEA C5, Porsche C20, VW 508 00/509 00, Ford WSS-M2C956-A1 (у тому числі європейська модельні лінійка “Форда”).

Важливе зауваження: норми ACEA C5 – дуже суворі, вони відповідають вимогам найвибагливіших сучасних моторів з безпосереднім впорскуванням бензину і турбонадувом, де олива працює в надзвичайних умовах. Крім того, специфікація ACEA C5 передбачає узгодженість з сажовими фільтрами, які сьогодні є на дизелях. На бензинових моторах поява таких фільтрів на даний час тільки очікується, але виходить, що Opet, розширюючи свою топову лінійку, таким чином вже застовпив собі нішу на ринку олив завтрашнього дня.

Opet Fulltech VB 0W-30

Одна з найкращих олив для особливо вимогливих власників, створена з ухилом в специфікації конкретних виробників. Fulltech VB 0W-30 адресована в першу чергу бензиновим та дизельним двигунам нових поколінь концерну Volkswagen AG, а також іншим “німцям” – BMW, Mercedes-Benz, Porsche. Між іншим, щодо Volkswagen’ів – в продуктовому портфелі Opet всього є три моторні оливи, офіційно схвалених концерном до застосування в своїх машинах.

Fulltech VB 0W-30 – синтетична олива нового покоління, її особливість у тому, що вона розроблена спеціально для німецьких автомобілів. Ухвалено її використання у двигунах легкових та легких комерційних автомобілів, причому як бензинових, так і дизельних. Олива схвалена виробниками всієї гами автомобілів VAG – VW, Audi, Skoda, Seat, Cupra.

Крім іншого, у цієї оливи покращені антифрикційні властивості, тобто вона надає менше опору у точках тертя, чим сприяє економії пального. Завдяки своїй синтетичній формулі Fulltech VB 0W-30 завжди зберігає високий індекс текучості; для споживача це важливо тому, що при холодному старті олива відразу потрапляє до пар тертя і вони навіть у перші секунди не працюють «на суху”. Компанія-виробник також зазначає, що цьому сорту невластиве швидке падіння рівня в картері, бо він має низьку леткість.

Opet Fullmax C3 5W-40  

Всі моторні оливи серії Fullmax створені під конкретні вимоги автовиробників, перш за все європейських. Fullmax C3 5W-40 – продукт цілком синтетичний, і він “налаштований” в першу чергу під особливості сучасних машин німецьких брендів. Продукт розроблено для високофорсованих і компактних двигунів (так звані даунсайзингові), характерних для німецького автопрому.

Підходить  для бензинових та дизельних моделей, забезпечує легкий пуск холодного двигуна та – що особливо важливо – високу швидкість подачі і циркуляції по каналах системи змащування. Має великий запас продуктивності присадок, надає тривалий захист від зношування деталей, у тому числі протягом тривалих міжсервісних інтервалів. Вдосконалена рецептура зорієнтована на економію палива. Призначена для використання у автомобілях з бензиновими та дизельними двигунами, які можуть бути оснащені фільтрами твердих часток (DPF). Ця олива використовується у тому числі на  авторизованих сервісних станціях, зокрема і в гарантійний період.

Насамкінець хотілося б наголосити на тому, що, можливо, залишилося поза увагою шановних читачів і споживачів матеріалів Opet. Наявність в продуктовому портфелі марки таких високотехнологічних олив, про які йдеться вище, це не просто якесь банальне розширення асортименту. Це вже індикатор належності компанії до виробників найвищого рівня, які не просто йдуть у ногу з часом, а й диктують прогресу його наступні кроки.

Источник материала
Поделиться сюжетом