США не зменшать взаємодії з Францією після виборів - Держдеп
США не зменшать взаємодії з Францією після виборів - Держдеп

США не зменшать взаємодії з Францією після виборів - Держдеп

Сполучені Штати мають намір підтримувати тісну взаємодію із Францією в усьому спектрі незалежно від того, якими будуть остаточні результати виборів у європейській країні.

Таку позицію висловив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо намір продовжувати нашу тісну співпрацю з урядом Франції по всьому спектру зовнішньополітичних пріоритетів»,- зауважив представник американського відомства.

Пател зазначив, що не хотів би випереджати процес виборів у Французькій Республіці. Водночас, підкреслив він, Франція залишається життєво важливим партнером для Америки.

«Це наш найстаріший союзник, з яким ми маємо довгу та величну історію демократичних цінностей»,- зазначив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю відбувся перший тур дострокових парламентських виборів у Франції. За його результатами переконлива перемога дісталася ультраправому «Національному об'єднанню», яке разом із союзниками випередили «Новий народний фронт» та політсилу Еммануеля Макрона, яка фінішувала третьою.

Теги по теме
США Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом