Суд виправдав 28 обвинувачених у справі про «панамський архів»
Суд виправдав 28 обвинувачених у справі про «панамський архів»

Суд виправдав 28 обвинувачених у справі про «панамський архів»

Суд у Панамі виправдав усіх 28 обвинувачених у відмиванні грошей в межах справ, пов’язаних із публікацією «панамських документів».

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Суддя Балоїса Маркінес постановила скасувати запобіжні заходи щодо всіх обвинувачених, заявивши, що кримінальний процес скасовано через смерть одного з них.

Офіційно імена виправданих не повідомляють. Однак, як зазначається, у травні помер юрист Рамон Фонсека, який разом із громадянином Німеччини Юргеном Моссаком був одним із засновників Mossack Fonseca.

Як повідомлялося, оприлюднення "панамських документів" у квітні 2016 року стало результатом діяльності Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (штаб-квартира у Вашингтоні).

У них містяться дані про офшорні рахунки цілого ряду чинних і колишніх лідерів, відомих політиків, бізнесменів, спортсменів, які були у розпорядженні панамської компанії Mossack Fonseca, що надавала юридичні послуги з реєстрації компаній в офшорах.

Папери розкрили підставні компанії і показали глобальну мережу осіб, які відмивають величезні кошти та ухиляються від сплати податків. Розкриття цих даних привело до відставки кількох відомих політиків.

Фото: BBC

Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом