Suzuki припиняє продаж чотирьох популярних моделей в Європі
Suzuki припиняє продаж чотирьох популярних моделей в Європі

Suzuki припиняє продаж чотирьох популярних моделей в Європі

Майже вдвічі компанія Suzuki скорочує свою модельну лінійку у Британії. А все для того, щоб вписатись у суворі екологічні норми, введені у ЄС.

З європейської лінійки Suzuki виключать моделі Swift Sport, Jimny LCV, Ignis та Swace. І вже на початку 2025 року вона буде представлена ​​гібридними Swift, Vitara, S-Cross та Across. Пізніше до них додадуть нові моделі на електротязі.

Відомо, що перший електрокар Suzuki виведуть на європейський ринок у 2025 році. Йдеться про серійну версію торішнього концепту eVX, який отримає батарею на 60 кВтг і зможе проїжджати на одному заряді до 550 км.  До 2030 року до нього приєднається ще кілька електричних новинок.

«Відмова від цих моделей звільнить місце для електромобілів і дозволить нам конкурувати в період, коли співвідношення продажів гібридних та електромобілів стимулюватиме наш бізнес. Ми виходимо з епохи ICE, зосередившись на позашляховиках та новому Swift, а потім, починаючи з другої половини 2025 року, ми почнемо період зростання електромобілів», – сказав глава Suzuki у Великій Британії Дейл Уаятт.

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом