У Польщі вшанували пам’ять воїнів Армії УНР
У Польщі вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

У Польщі вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

На Українському воєнному цвинтарі у польському селі Пикуличі у Свято Всіх Святих відбулися традиційні заходи, присвячені вшануванню памʼяті воїнів Армії Української Народної Республіки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Польщі.

Урочистість розпочалась з літургії в Українському Греко-католицькому соборі в Перемишлі за участі духовенства, української громади та гостей з України та Польщі.

Традиційна хода від Собору до Українського Воєнного цвинтаря у Пикуличах супроводжувалась виконанням українських пісень Військовим оркестром Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На цвинтарі, під час офіційної частини вшанування памʼяті полеглих українських героїв, третій секретар посольства Василь Мельничук зачитав лист від імені Посла України в Республіці Польща Vasyl Zvarych Василя Зварича до учасників та організаторів події.

У листі, зокрема, йдеться що пам’ять про воїнів Армії Української Народної Республіки – це слушна нагода аби пригадати мужність і героїзм українців, які понад сто років тому боронили Україну та Польщу від російських більшовиків та російської агресії, яка споконвіків і до сьогодні безуспішно намагається збудувати імперію зла на крові вільних народів.

«Як і понад сто років тому українські воїни разом з Військом Польським затримали наступ окупантів на Європу, так і сьогодні, Збройні Сили України героїчно дають відсіч тим самим злочинцям, стримуючи черговий наступ російського зла на Європу», – йдеться у зверненні.

Посол зауважив, що на долю України випала надзвичайно відповідальна місія – зберегти старання усіх попередніх поколінь українців, а також знищити запеклого ворога – Російську Федерацію, аби більше ніколи брудні чоботи російських злочинців не ставали на нашу священну Українську землю.

«Я переконаний, що ми не тільки переможемо, але й зробимо Україну набагато сильнішою і прекраснішою та зможемо плекати наш Рай на землі», – наголосив посол у своєму листі.

Захід було організовано Перемишлянським відділом Обʼєднання українців у Польщі. В урочистості взяли участь делегації з Львівської та Івано-Франківської областей та міста Перемишль, а також представники Почесного консульства України в Перемишлі.

Нагадаємо, члени Українського товариства разом з дітьми провели прибирання на могилах воїнів Української Народної Республіки на православному кладовищі в Любліні.

Фото: посольство України у Польщі / Фейсбук

Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом