У США назвали найякісніші автомобілі
У США назвали найякісніші автомобілі

У США назвали найякісніші автомобілі

Відома американська компанія JD. Power – світовий лідер у галузі автомобільних даних та аналітики, опублікувала щорічний рейтинг якості автомобілів за марками та моделями.

Це дослідження якості в США проводиться 38 років. Цього року основу рейтингу склало опитування майже 100 тисяч покупців та орендарів нових автомобілів 2024 модельного року, які користувалися своїми машинами не менше 90 днів. Вперше до дослідження додатково включені дані про ремонти та випадки звернення на сервіс.

Дослідження ґрунтується на анкеті з 227 питаннями, які згруповані за 10 категоріями, що стосуються різних аспектів володіння автомобілем, комфорту та ергономіки, технічного стану машини та випадків звернення на сервіс. Опитування проводилося з липня 2023 року до травня 2024 року. За підсумками було складено рейтинг якості нових автомобілів, у якому кожному бренду/моделі присвоєно індекс РР100, що позначає кількість проблем/відмов на 100 автомобілів. Чим нижчий цей індекс, тим вища якість машини.

Цього року середній показник PP100 становив 195. Цікаво, що у бюджетних авто середній індекс кращий (181), ніж у машин преміумкласу (232), завдяки складнішої конструкції та наявністю більшого числа електроніки. Отже, хто сьогодні задає тон у сфері якості на думку авторитетних аналітиків J.D. Power?

Бренди з найвищим рейтингом

Щорічний рейтинг якості продукції автомобільних брендів 

Серед усіх брендів найкращих показників досяг Ram, який набрав всього 149 балів. Друге місце посідає Chevrolet – 160 балів, а третє у Hyundai – 162 бали.

У сегменті “преміум” перше місце з результатом 172 бали посідає Porsche. У Lexus – друге місце (174), а у Genesis – третє (184 бали).

Найбільшу кількість нагород (6) за свої моделі різних брендів завоював концерн General Motors, за ним йдуть Hyundai Motor Group та Toyota Motor Corporation, кожна з яких отримала чотири нагороди. Серед брендів найбільшу кількість нагород у сегменті здобули Chevrolet (4) та Lexus (3).

/

У General Motors найкращі показники якості у своїх сегментах показали Cadillac XT5 та XT6, а також Chevrolet Equinox, Silverado HD, Tahoe та Traverse.

У Hyundai Motor Group найкращі результати у Genesis G80, Hyundai Santa Cruz, Kia Carnival та Kia Forte.

А Toyota Motor Corporation отримали високу оцінку за Lexus IS, LC та UX, а також Toyota Camry. Причому спортивний Lexus LC продемонстрував абсолютний рекорд – 106 балів.

Спортивний Lexus LC цього року продемонстрував абсолютний рекорд якості – 106 балів

Раніше ми розповідали, легковим машинам, з якими моторами віддають перевагу українські автомобілісти.

Источник материала
Поделиться сюжетом