Україна в рамках обміну полоненими передала Росії двох зрадників з УПЦ МП
Україна в рамках обміну полоненими передала Росії двох зрадників з УПЦ МП

Україна в рамках обміну полоненими передала Росії двох зрадників з УПЦ МП


Олександр Лунєгов був кліриком Дніпропетровської єпархії, а Микола Закроєць – настоятелем Георгіївського храму УПЦ МП в Ямполі, що на Сумщині.

Україна в рамках обміну полоненими.передала Росії двох священників Української православної церкви московського патріархату – Миколу Закройця й Олександра Лунєгова. Про це з посиланням на російську омбудсменку Тетяну Москалькову Релігійна правда.

Олександр Лунєгов був кліриком Дніпропетровської єпархії. Його засудили до п’яти років позбавлення волі за звинуваченням у виправданні російської агресії проти України.

Лунєгов зокрема збирав і передавав ворогу за допомогою чат-бота відомості про ЗСУ.

Микола Закроєць був настоятелем Георгіївського храму УПЦ МП в Ямполі, що на Сумщині. У жовтні 2023 року його засудили на 15 років ув’язнення за підозрою у державній зраді: він передавав росіянам дані про місцеперебування керівника Ямпільської громади, а також правоохоронців, місцевої влади й журналістів Шостки та Ямполя.

Раніше повідомлялося, що Україна в рамках обміну віддала РФ митрополита УПЦ МП. Митрополит УПЦ (МП) Іонафан був частиною проведеного 25 червня обміну військовополоненими з Росією. Іонафан дав згоду на свій обмін 10 квітня цього року. Москалькова підтвердила обмін Іонафана. 



Теги по теме
УПЦ МП
Источник материала
Поделиться сюжетом