Ще двох священників УПЦ МП обміняли на українських полонених
Ще двох священників УПЦ МП обміняли на українських полонених

Ще двох священників УПЦ МП обміняли на українських полонених

Всього Українівдалосяповернути 90 українських військовослужбовців. Окрім цього, додому повернулися 10 цивільних, яких ворог незаконно затримав на окупованих територіях і у Білорусі.

Обмін священників УПЦ МП

Уповноважена з прав людини Росії Татьяна Москалькова повідомила, що до Росії у межах останнього обміну передали засуджених кліриків Миколу Закройця і Олександра Лунєгова.

Відомо, що священник Дніпропетровської єпархії Лунєгов був засуджений до 5 років за статтею про виправдання агресії проти України. Закроєць же був настоятелем Георгіївського храму УПЦ МП у Ямполі – у жовтні 2023 року його засудили на 15 років за держзраду.

Згідно з судовим вироком, Микола Закроєць надавав інформацію про адресу проживання та контакти голови Ямпільської громади. Крім того, чоловік передав дані і про керівників правоохоронних органів Шостки та Ямполя, інших керівників місцевих органів влади в Шосткинському районі та журналістів Ямполя.

Щодо Олександра Лунєгова, то відомо, що священник був учасником чат-бота "VоZмездие", який створено для збору відомостей щодо Збройних сил України, задіяних у відсічі російській збройній агресії. Окрім цього клірик був підписаний на антиукраїнські пабліки "МИР Z", "Z", "Army", "НОВОСТИ РФ".

До слова, раніше зазначалося, що на українських військовополонених з Росіїобміняли митрополита УПЦ МП Іонафана. У суботу, 22 червня, вранці його доставили до кордону з Білоруссю, там його передали представникам Росії. Відомо, що звільненню митрополита сприяв Папа Римський Франциск

Теги по теме
УПЦ МП
Источник материала
loader
loader