Україну накриє шалена спека: синоптики попередили про надвисоку температуру
Україну накриє шалена спека: синоптики попередили про надвисоку температуру

Україну накриє шалена спека: синоптики попередили про надвисоку температуру

Через високу температуру в різних регіонах переважатиме суха погода з високою пожежною небезпекою.

Метеоролог Наталія Діденко розповіла, що завтра, 2-го липня, у більшості областей України максимальна температура повітря досягатиме пекучих +32+37 градусів.

У своєму блозі у Facebook синоптик повідомила, що найбільше це стосується південної частини, сходу України та центральних областей. І в цих регіонах переважатиме суха погода з високою пожежною небезпекою.

Діденко повідомила, що лише у західні області завтра завітає атмосферний фронт, який нарешті послабить суттєво спеку. У вівторок температура впаде до +23+27 градусів.

Погода на тижденб / фото: facebook/tala.didenko

На заході пройдуть дощі з грозами. Через значні контрасти в зоні фронту (перед фронтом до +35, а за фронтом +20 градусів, наприклад) дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град.

У північних областях 2-го липня ще буде спекотно, проте на Житомирщині вже стане трохи легше, +27+29 градусів, на Київщині близько +30, на Чернігівщині та Сумщині +31+33 градуси.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Метеоролог Ігор Кібальчич повідомив, що 4 липня вночі істотних опадів не буде. Однак, вдень місцями в Україні пройдуть локальні дощі, в окремих пунктах можливі шквали.

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Нагадаємо, що

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом