"В очах потемніло": тяжкопоранений поліцейський з Кривого Рогу розповів моторошні подробиці ракетного удару
"В очах потемніло": тяжкопоранений поліцейський з Кривого Рогу розповів моторошні подробиці ракетного удару

"В очах потемніло": тяжкопоранений поліцейський з Кривого Рогу розповів моторошні подробиці ракетного удару

Копу тоді вдалось вижити.

Тяжкопоранений поліцейський з Дніпропетровщині відновлюється після атаки по Кривому Рогу, де він втратив ногу. 12 червня росіянивдарили "Іскандером" по житловій забудові. Тоді девʼять містян загинули, майже сорок людей дістали травми. Тяжкопоранений поліцейський певен: зможе стати на протез і повернутися до служби.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської. 

33-річний Ігор досі у реанімації, проте його стан нарешті стабілізується. Це був розпал робочого дня, коли росіяни по обіді вдарили "Іскандером" по житловій забудові Кривого Рогу. Девʼятеро людей загинули, десятки - дістали травми.

Вибух був майже одразу після тривоги. Він саме проводив поквартирний обхід, - згадує Ігор, майор поліції. Сховатися в укриття шансів не було.

"У мене все в очах по темніло. Я впав в таку заглибину в землі. Відчуваю запах і смак горілої землі. Прямо розпеченої. Я затягнув отак футболку, щоб не дихати цим. Потім через деякий час все осіло. Дивлюсь, люди лежать. Хотів було допомагати пораненим, та усвідомив - підвестися на ноги не в змозі", - каже поліцейський. 

Його дружина Яна не відпускає руку чоловіка. Каже: після час вибуху одразу відчула - сталася біда. 

"Я подзвонила сину нашому, він був на плаванні на тренуванні. З ним все гаразд. Подзвонила мамі, теж в неї поряд робота, все гаразд. Дзвоню йому: він не відповідає. Один раз, два, три - не відповідає. серце відчуло це", - каже Яна. 

Про тяжке поранення чоловіка їй врешті повідомили медики. З Кривого Рогу поліцейського доправили до Дніпра. Лікарі намагалися врятувати ногу. Та стан лише погіршувався.

"Нирки вже виходили зі строю. Вони перестали фільтрувати. Тут прийшлося робити саме складне - і морально, і фізично для лікарів-хірургів, анестезіологів - це ампутувати кінцівку заради спасіння подальшого життя. Вимушена міра, яка дозволила його сьогодні компенсувати", - каже медик. 

Правоохоронець мужньо тримається і готується до чергової операції - його дружина каже: Ігор завжди мав міцний дух. Ігор вірить: зможе стати на протез та продовжити службу. Дружина каже: вони з восьмирічним сином його підтримуватимуть. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН за 1 липня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, 12 червня, російські окупанти завдали удару по Кривому Рогу. Внаслідок атаки загинули дев'ять осіб та поранення отримали 32 людини.

  • Вибори у Франції: що відомо про результати і чому це погано для України
  • Бої на Харківщині: військові розповіли, що насправді відбувається біля кордону з Росією
  • Ракетний удар по "Новій пошті" у Харкові: розповіді очевидців та звідки окупанти запустили КАБ
Источник материала
Поделиться сюжетом