В Україні "рекордна" спека ослабне, але тільки в деяких областях: синоптикиня дала прогноз. Карта
В Україні "рекордна" спека ослабне, але тільки в деяких областях: синоптикиня дала прогноз. Карта

В Україні "рекордна" спека ослабне, але тільки в деяких областях: синоптикиня дала прогноз. Карта

У вівторок, 2 липня, в Україні очікується дуже спекотна погода, подекуди температура повітря сягне +37 градусів. Вже наступного дня – у середу "рекордна" спека ослабне, проте тільки в деяких областях.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Так, 2 липня більшість областей України очікує екстремальна спека з максимальною температурою +32...+37 градусів.

Найбільше це стосується південних, східних і центральних регіонів, де збережеться суха погода та висока пожежна небезпека.

У західні області завітає атмосферний фронт, який принесе довгоочікуване полегшення. Там температура знизиться до +23...+27 градусів.

На заході очікуються дощі з грозами. Через значні температурні контрасти в зоні атмосферного фронту дощі можуть переходити у сильні зливи з можливістю шквалів та граду.

У північних областях 2 липня буде ще спекотно, проте на Житомирщині температура знизиться до +27...+29 градусів, на Київщині очікується близько +30, а на Чернігівщині та Сумщині +31...+33 градуси.

На Житомирщині та Київщині ввечері атмосферний фронт принесе короткочасні грозові дощі. Чернігівська та Сумська області залишаться без опадів.

У вівторок переважатиме південно-західний вітер, який у західних областях зміниться на північно-західний і може бути поривчастим.

У Києві 2 липня максимальна температура знизиться до +30 градусів, тоді як сьогодні вона сягатиме +31...+34 градуси. Завтра в столиці буде сухо, але посилиться вітер, що допоможе трохи полегшити спеку. Ввечері можливий короткочасний грозовий дощ.

3 липня температура на заході та півночі значно знизиться, місцями можливі грозові дощі. У західних областях температура може впасти до +18...+22 градусів.

Натомість у східних, південних та більшості центральних областей (окрім Вінниччини) спека триватиме, з температурою повітря, що досягатиме і перевищуватиме +35 градусів.

Варто зазначити, що у липні в Україні очікуєтьсятривалий період спекотної погоди, особливо в південних та східних областях. Уже з перших днів місяця стовпчики термометрів там показуватимуть до +37 °С, на заході буде дещо свіжіше – через грозові дощі та шквали.

Як повідомляв OBOZ.UA, народна синоптикиня Наталія Діденко зазначила, що 1 липня Україна буде однією з найспекотніших країн Європи. У Києві в понеділок +32...+34 °С, сухо, без опадів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом