Велика Британія допоможе знаходити викрадене росіянами українське зерно
Велика Британія допоможе знаходити викрадене росіянами українське зерно

Велика Британія допоможе знаходити викрадене росіянами українське зерно

Як працюватиме система пошуку

Виконувач обов'язків міністра аграрної політики України Тарас Висоцький розповів, що за попередніми оцінками, запуск системи, яка базується на високоточному лабораторному аналізі та порівнянні зразків зерна, очікується в серпні-вересні 2024 року.

За словами урядовця, нова система дозволить встановлювати походження зерна з точністю до регіону. Наразі завершується формування порівняльної бази даних зразків зерна з різних регіонів України, що дозволить порівнювати їх з пробами, взятими з суден. Це допоможе виявляти та підтверджувати факти викрадення зерна з окупованих територій України.

Результати лабораторного аналізу, які підтверджують, що зерно на судні було викрадено з окупованих територій, можуть бути використані як підстава для юридичних дій проти власників та перевізників цього зерна,
– зазначив Висоцький.

Застосування конкретних заходів, таких як арешт судна або накладення штрафних санкцій, залежить від декількох факторів, включаючи країну реєстрації судна, його власника та застосовне законодавство.

Російські окупанти вигадали нову схему викрадення зерна з України

  • Російські окупанти розробили нову схему вивозу українського зерна через порти Росії, обходячи міжнародне законодавство.
  • Розслідувачі виявили, що судна завантажувались зерном в окупованому Криму та додатково довантажувались в російських портах для приховування походження.
  • Українське зерно вивезено з Херсонщини до різних країн, зокрема до Азербайджану, Туреччини, Сирії, Ірану та Іспанії, за допомогою дозволів та митних знижок від окупантів.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны