З початку року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння й техніки
З початку року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння й техніки

З початку року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння й техніки

У першому півріччі 2024 року Міністерством оборони прийнято на озброєння, кодифіковано, допущено до експлуатації у Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки, і близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міноборони, про це заявив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, "з огляду на безпрецедентну високу динаміку бойових дій, потреби Сил оборони в озброєнні - величезні. Реалії війни диктують нові вимоги. Є великий запит на нові засоби розвідки, захисту, ураження. Розвиток інноваційних інструментів війни, більше сучасних систем РЕБ, безпілотних, роботизованих систем – це те, що додає нам нових спроможностей".

Як зазначив Гаврилюк, вітчизняні виробники оборонної продукції у 2024 році значно наростили обсяги виробництва озброєння за широкою номенклатурою. Ведеться активна робота над розробкою і виробництвом нових зразків озброєння.

"Той факт, що багато хто у світі зацікавлений у досвіді застосування озброєння та техніки, яку ми виробляємо, говорить сам за себе. За шість місяців 2024 року кодифіковано та допущено до експлуатації в Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки. Близько 290 з них – продукція вітчизняних виробників", - зауважив перший заступник міністра оборони.

Динаміка розвитку озброєння в Україні висока. Підтвердженням є той факт, що у 2023 році було прийнято на озброєння та допущено до експлуатації у Силах оборони понад 200 зразків ОВТ вітчизняного виробництва, а за пів року 2024-го - близько 290, підкреслив Гаврилюк.

У переліку кодифікованих зразків ОВТ у першому півріччі 2024 року найбільша група – безпілотні авіаційні комплекси. Зокрема це БПЛА, які призначені для ведення повітряної розвідки та дрони різного призначення.

Наступна група - це боєприпаси різних типів, найбільше для БПЛА.

Третя група за кількістю кодифікованих зразків озброєння за шість місяців цього року – це засоби зв'язку та РЕБ.

Також, зазначив перший заступник міністра, в переліку допущених до експлуатації нових (модернізованих) зразків ОВТ: інженерні засоби, наземні роботизовані комплекси, засоби ближнього бою, засоби розмінування, оптико-електронні прилади.

Як повідомлялось, кодифікація та допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТОдозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Фото: Міноборони

Теги по теме
Оружие Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом