За 1 км від залізниці: у Бєлгороді стався вибух, над містом здіймається дим
За 1 км від залізниці: у Бєлгороді стався вибух, над містом здіймається дим

За 1 км від залізниці: у Бєлгороді стався вибух, над містом здіймається дим

Губернатор Бєлгорода поки що не повідомив про наслідки прильоту 1 липня. Місцеві жителі зауважили, що вибухнуло тоді ж, коли лунав сигнал повітряної тривоги.

Увечері 1 липня жителі Бєлгорода почули гучний вибух на західній околиці міста. Перед цим місцева влада включила сигнал повітряної тривоги, було чути звуки роботи сил протиповітряної оборони. Після наземного вибуху над місцем удару здійнявся стовп диму. Про інцидент у Бєлгородській області РФ розповіли у місцевому Telegram-каналі "Б*тгород".

Перше повідомлення про вибухи з'явилось у мережі о 19:52, через хвилину після оголошення повітряної тривоги. Росіяни скаржились, що чули гучні звуки, а над місцем прильоту здіймається стовп диму. Згодом уточнили, що місце удару — Південно-західний мікрорайон Бєлгорода. Орієнтовно — димить на пустирі. Через десять хвилин місцеві джерела заявили про начебто двох постраждалих.

Якщо відшукати на Google maps названий мікрорайон, то можна побачити, що неподалік проходять залізничні шляхи і, наприклад, є станція "Красное". Орієнтовна відстань до колії — близько 1-2 км.

Вибухи у РФ - куди влучили 2 липня у Бєлгороді
Фото: Google Maps

На світлинах, зроблених жителями Бєлгорода, дійсно можна побачити стовп диму. Спершу він темний, на наступних фото — посвітлів.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков поки що не повідомляв про наслідки прильоту, натомість попереджав про ракетну небезпеку. Міноборони РФ також не підтверджувало повітряну атаку. Тим часом на відео, знятих місцевими жителями, можна дізнатись про деякі деталі атаки. Наприклад, на одному з записів чути, що вибух стався у момент, коли ще працювали сирени повітряної тривоги.

Зазначимо, раніше Фокус розповідав про інші надзвичайні події у Бєлгороді. Наприклад, у травні місцеві жителі скаржились на велику кількість прильотів, через які горіли машини та будинки. У червні стались атаки безпілотників, внаслідок яких, як мінімум, зірвало обшивку балконів і отримало поранення двоє осіб, запевнив Гладков. Тим часом 1 липня там стався блекаут — у місті зникло світло та Інтернет. Влада підтвердила, що причина інциденту — "вплив зовнішніх технічних факторів". При цьому незадовго до аварійних включень відбулась атака українських дронів на російські підстанції неподалік від кордону.

Нагадуємо, 1 липня було гучно в тимчасово окупованому Криму. Сили спротиву говорять про влучання у Севастополі, тим часом як представники влади РФ поки що мовчать.

Теги по теме
война Взрыв
Источник материала
Поделиться сюжетом