Без мами лишилися троє дітей з інвалідністю: на Донеччині загинула військова з Чернігівщини
Без мами лишилися троє дітей з інвалідністю: на Донеччині загинула військова з Чернігівщини

Без мами лишилися троє дітей з інвалідністю: на Донеччині загинула військова з Чернігівщини

Військова була молодшим сержантом, працювала вчителькою української мови та літератури, писала вірші, займалася вихованням трьох дітей.

На Донеччині 29 червня внаслідок ворожого обстрілу поблизу Слов'янська загинула військова з Чернігівської області, багатодітна мати Оксана Коротка. Про це повідомили у благодійному фонді "Справжні українці", з яким співпрацювала жінка.

"Захисниця 95 бригади — Коротка Оксана Михайлівна. Троє дітей залишилося без матері. Жінка — воїн, вона мужньо, нарівні з чоловіками, боронила Україну від ворога. Чуйна, творча, світла людина, чудова господиня. Кожного разу, коли приїздили на Схід з допомогою, вона завжди зустрічала нас з теплотою та увагою, годувала та, проводжаючи додому, міцно обіймала, бажаючи безпечної та легкої дороги", — йдеться в повідомленні.

Як інформує інформує Новгород-Сіверська міська рада, військова була молодшим сержантом, до війни жила в селі Пушкарі на Чернігівщині. Працювала вчителькою української мови та літератури, писала вірші, займалася вихованням трьох дітей з інвалідністю. В 2019 жінка вирішила присвятити своє життя військовій службі.

"Її мужність і самовідданість залишаться в пам'яті усіх, хто мав честь знати її. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Нехай її душа знайде вічний спокій, а пам'ять про її героїчний вчинок назавжди залишиться в наших серцях. Про дату та час поховання буде повідомлено пізніше", — проінформували у міськраді.

Жителі громади висловили співчуття родини загиблої військової:

  • Просто не віриться! Завжди рішуча, смілива, наполеглива! Разом з тим — неймовірний життєлюб! Царство Небесне і Світла пам'ять! Найщиріші співчуття рідним!
  • Мені дуже жаль, що ти, Оксаночка, такою молодою пішла від нас у потойбічний світ. Я сумую і співчуваю твоїм рідним і близьким. Світла тобі пам'ять
  • Вічна пам'ять та царство небесне тобі Оксана Михайлівна. Ти завжди була життєлюбною, не зважаючи на всі проблеми які траплялись у житті. Щирі співчуття рідним. Тримайтесь.
  • Жах! Біль! Сум! Клята війна!!! Як же так?!… Оксаночка, легких тобі хмаринок! А рідним щирі співчуття та сил пережити таке горе!

Нагадаємо, що 1 липня стало відомо, що вйна в Українізабрала життя добровольця з Великої Британії, бойового медика та волонтера Пітера Фуше.

Источник материала
Поделиться сюжетом