Через аномальну спеку в США запровадили додаткові заходи для захисту населення: що відбувається
Через аномальну спеку в США запровадили додаткові заходи для захисту населення: що відбувається

Через аномальну спеку в США запровадили додаткові заходи для захисту населення: що відбувається

У Сполучених Штатах Америки оголосили про запровадження додаткових заходів для реагування на аномальну спеку, яка триває протягом останніх місяців. Вони призначені для захисту населення та працівників від екстремальних погодних умов.

Про це 2 липня повідомили на сайті Білого дому. Там зазначили, що по всій країні десятки мільйонів американців вже відчувають наслідки екстремальних погодних явищ.

"Від рекордної спеки на Середньому Заході та Північному Сході до руйнівних повеней в Айові та Міннесоті та лютих лісових пожеж у Нью-Мексико, Орегоні та Каліфорнії – громади в усіх куточках країни зазнають прямого впливу наслідків екстремальних погодних умов. Атлантика також стикається з сезонними прогнозами щодо ураганів, які вимагатимуть від жителів бути пильними щодо загроз повеней і вітру", – сказано в повідомленні.

Зважаючи на це, президент США Джо Байден ініціював найамбітнішу кліматичну програму в історії Штатів, яка передбачає зниження витрат на енергію для сімей, посилення енергобезпеки США, а також створення тисяч добре оплачуваних робочих місць з акцентом на посилення стійкості клімату.

Повідомляється також, що міністерство праці США вводить нові правила щодо посилення захисту працівників від надмірної спеки на робочому місці, нові стандарти робочої практики, в тому числі додаткові перерви, доступ до тіні, води тощо. Нововведення напряму стосуватимуться близько 36 мільйонів працівників по всій країні.

Федеральне агентство з управління надзвичайними ситуаціями виділяє майже $1 мільярд на понад 650 проєктів, щоби допомогти громадам захиститися від стихійних лих, у тому числі, спеки, лісових пожеж, штормів, повеней.

Тим часом Агентство з охорони навколишнього середовища США випустило нову доповідь, де вказується на далекосяжний вплив зміни клімату на людей і навколишнє середовище. Зокрема, зазначається, що середня тривалість сезону спеки сьогодні на 46 днів довша, ніж у 1960-х роках.

Байден також оголосив, що впродовж найближчих тижнів він збере в Білому домі керівників штатів, місцевих, племінних і територіальних лідерів для обговорення відповіді на кліматичні виклики. Водночас адміністрація США продовжить докладати зусиль для запровадження превентивних заходів реагування на загрози зміни клімату.

Раніше ми розповідали про те, що кілька штатів США охопили потужні лісові пожежі. Понад 8 тисяч жителів населених пунктів у Нью-Мексико та Каліфорнії були змушені евакуюватися через високу загрозу для їхніх домівок і навіть життів.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Саудівській Аравії щонайменше 550 паломників загинули під час хаджу – традиційного відвідування Мекки мусульманами. Окрім того, понад 2000 людям знадобилася медична допомога. Причиною цього стала екстремальна спека.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом