Їжа, яка викликає запалення: від чого у раціоні слід відмовитись просто зараз
Їжа, яка викликає запалення: від чого у раціоні слід відмовитись просто зараз

Їжа, яка викликає запалення: від чого у раціоні слід відмовитись просто зараз

Практично кожна людина час від часу відчуває запалення, яке може бути спричинене травмами, хворобами або дієтою. Звичайно, додавання деяких продуктів до раціону може допомогти зменшити запалення, але спершу слід виключити зі своїх продуктів кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози.

Чому фруктозні сиропи здатні провокувати запалення та яку шкоду цей продукт може заподіяти організму? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Небезпека сиропів з високим вмістом фруктози

Кукурудзяний сироп містять високу концентрацію фруктози, що спричиняє сильну запальну реакцію в організмі. Це призводить до збільшення вироблення сечової кислоти, яка підживлює запалення. Крім того, більшість досліджень доводять, що споживання підсолоджених напоїв з високим вмістом фруктози збільшує рівень сечової кислоти та ризик запальних захворювань, таких як артрит.

Їжа, яку слід уникати

Кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози часто міститься в напоях, а особливо в газованій солодкій воді. Крім того, кукурудзяний сироп може бути у складі хліба, випічки, фруктових джемах та сиропах для млинців. Цей солодкий інгредієнт також зустрічається в приправах, зокрема в кетчупі та соусі для барбекю.

Як зменшити запалення

Щоб уникнути запалення вам не обов’язково повністю відмовлятися від солодкого у раціоні. Сьогодні не так вже і важко знайти продукти, що здатні задовольнити ваші потреби та при цьому не викликати запалення. Пам’ятайте, що натуральні цукри та інгредієнти завжди кращі для здоров'я, ніж ультраоброблені штучні цукри.

РанішеOBOZ.UA розповів, як апельсини допомагають боротись із запаленням.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом