Експерт пояснив, чому вибухають зарядні станції у квартирах
Експерт пояснив, чому вибухають зарядні станції у квартирах

Експерт пояснив, чому вибухають зарядні станції у квартирах

В Україні продовжують фіксувати випадки пов'язані з вибухами генератора в оселях. В розмові з «Главком» бренд-менеджер компанії з продажу зарядних станцій Сергій Сілін пояснив, чому вибухають зарядні станції в квартирах.

«Зараз на вулиці більше ніж 30 градусів тепла, і акумуляторні батареї просто не справляються з охолодженням. Коли починається потужна робота станції, дуже сильно підвищується її температура. Якщо системи охолодження нема, це може призвести до і вибуху. Так само і при споживанні – якщо підключити до станції бойлер на 40 хвилин, без охолодження вона буде перегріватись. Тому, на жаль, і трапляються такі випадки, як у Києві», – розповідає експерт. 

Також Селін пояснив, яких заходів безпеки потрібно дотримуватися при користуваннями зарядними станціями.  

Він наголосив, що першочергове і найголовніше правило – зарядні станції мають бути сертифіковані в Україні та куплені у офіційного представника або офіційної компанії.

«Якщо ми говоримо про останні випадки з вибухами, то їх спричиняли винахідники – «кулібіни», які до літій-іонних акумуляторів під'єднували несертифіковані китайські інвертори або переробляли автомобільні акумулятори. Наприклад, елементи акумуляторів з електромобілів Tesla, Nissan Leaf, Renault та інших. В основному, це автомобілі, що вже потрапляли в аварію або були пошкоджені і продані в Україну. Уявіть собі: вони вже зазнали деформації, а їх розбирають і перепаковують – і це буде стояти в вашій оселі, біля ваших дітей», – додає Сергій Селін.

За його словами, акумулятори, які призначені для живлення автомобілів, не варто  використовувати для заживлення домашніх електроприладів.

Трохи раніше, 7 червня, внаслідок вибуху акумулятора у квартирі на столичній Борщагівці власник помешкання отримав опіки рук та ніг.

24 червня пожежу у багатоквартирному будинку в Івано-Франківську спричинив генератор, що вибухнув на балконі. І таких випадків ставатиме дедалі більше, припускають надзвичайники.

Нещодавно, на Київщині сталася пожежа внаслідок вибуху генератора. 

Источник материала
Поделиться сюжетом