Які помилки в користуванні смартфоном скорочують термін його служби
Які помилки в користуванні смартфоном скорочують термін його служби

Які помилки в користуванні смартфоном скорочують термін його служби

Якщо у вас ще зовсім новий телефон, але вже викидає фокуси, винен не обовязково виробник. Можливо, ви просто неправильно ним користуєтесь. Розповідаємо, на що слід звернути увагу.

Є телефони, які вже давно морально застаріли, але однак працюють так, що гріх скаржитися. А інші буквально за кілька місяців після придбання починають виснути, повільно працювати й швидко розряджатися.

Не поспішайте картати себе за те, що «треба було купляти он ту модель». Справа може бути не тільки в моделі чи технічних характеристиках девайсу. Цілком ймовірно, що винні ви.

Що ж ви можете робити неправильно?

Занадто яскравий екран. Якщо ви зробите його не таким яскравим (в межах 40-60%), відразу вб’єте двох зайців: менше втомлюватимуться очі й менше з’їдатиметься заряду.

Чим яскравіший екран смартфона, тим швидше розряджається акумулятор і тим частіше доводиться використовувати зарядний пристрій. Це вкорочує гаджету життя.

Зайві програми. Скачали гру – кілька разів зіграли й набридло. Скачали додаток, щоб користуватися міським велосипедом, і не катаєтесь на ньому. І таких «забутих» програм вистачає на кожному телефоні. Між тим, багато з них працюють у фоновому режимі і підвищуючи навантаження на девайс. Тому візьміть за правило періодично чистити телефон від програм, які вам не потрібні.

Використовувати режим вібрації паралельно із дзвінком. Вібромотор, що постійно працює, помітно підвищує навантаження на акумулятор. Тому варто користуватися віброрежимом тільки тоді, коли він справді необхідний, а не постійно одночасно із дзвінком.

Звичка тримати телефон під подушкою. Мало того, що це зовсім не корисно для вашого здоров’я – це не корисно й для телефону. Під подушкою і масою вашої голови він може перегрітися. А перегрів – завжди заявка на те, що згодом вам знадобиться новий мобільний.

Заряджання вночі. Немає нічого поганого в тому, що ваш мобільний телефон буде заряджатися о другій чи четвертій ночі. Але залишати його на зарядці на всю ніч – це вже інша справа. У такому випадку збільшується ризик перезарядження акумулятора та перегріву самого телефону.

Источник материала
Поделиться сюжетом