Євросоюз закликав Північну Корею припинити запуски балістичних ракет
Євросоюз закликав Північну Корею припинити запуски балістичних ракет

Євросоюз закликав Північну Корею припинити запуски балістичних ракет

Європейський Союз засудив черговий запуск балістичної ракети, здійснений в КНДР 1 липня, та закликав владу Північної Кореї утримуватися від дій, що підривають безпеку в регіоні.

Про це йдеться в заяві речника ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Європейський Союз рішуче засуджує запуск балістичної ракети, що здійснила Корейська Народно-Демократична Республіка 1 липня, яка є ще одним порушенням резолюції Ради Безпеки ООН. ЄС повторює свій заклик до КНДР припинити всі протиправні дії, що загрожують регіональному та міжнародному миру й безпеці», - йдеться у документі.

Європейська сторона закликала КНДР прийняти пропозицію до діалогу, виконувати свої зобов’язання згідно з резолюціями Радбезу ООН, що передбачають повну відмову від ядерної зброї й балістичних ракет.

«Ми також глибоко занепокоєні поглибленням співробітництва між КНДР і Росією, що є показовим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН. Повторюємо рішучий заклик до КНДР та до Росії припинити протизаконне передання зброї», - наголосив речник ЄС.

Наголошується, що ЄС готовий працювати з усіма міжнародними партнерами для просування дипломатичного процесу, що має на меті повну і незворотну денуклеаризацію Корейського півострова.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні КНДР заявила про успішне випробування нової балістичної ракети з надвеликою боєголовкою вагою 4,5 тонни.

Теги по теме
Евросоюз КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом