Ізраїль може піти на перемир'я у секторі Гази, якщо почнеться війна з Ліваном – NYT
Ізраїль може піти на перемир'я у секторі Гази, якщо почнеться війна з Ліваном – NYT

Ізраїль може піти на перемир'я у секторі Гази, якщо почнеться війна з Ліваном – NYT

Військове керівництво Ізраїлю хотіло б піти на припинення вогню з ХАМАС у секторі Гази, якщо ЦАХАЛ розпочне операцію проти "Хезболли" в Лівані. Ізраїльтяни також дійшли висновку, що перемир'я було б найшвидшим способом звільнити заручників.

Про це пише The New York Times, посилаючись на слова представників служби безпеки Ізраїлю. Генерали хочуть піти на такий крок, навіть якщо це на певний час збереже ХАМАС при владі.

"Генерали вважають, що перемир’я було б найкращим способом звільнити приблизно 120 ізраїльтян, які все ще утримуються, як мертві, так і живі, у Газі", – сказано в повідомленні.

Така позиція військового командування країни посилює розрив між військовими та прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу, який виступає проти перемир’я.

Військові ж пояснюють, що ЦАХАЛ недостатньо оснащений для ведення подальших бойових дій після найдовшої війни Ізраїлю за останні десятиліття. На думку ізраїльських генералів, їхнім силам потрібен час, щоб відновитися на випадок, якщо почнеться сухопутна операція проти "Хезболли".

"Вони (військові – Ред.) розуміють, що пауза в Газі підвищує ймовірність деескалації в Лівані. І у них менше боєприпасів, запасних частин, менше енергії, ніж раніше, тому вони також вважають, що пауза в Газі дає нам більше часу для підготовки на випадок, якщо вибухне більша війна з "Хезболлою", – сказав Еял Хулата, який до початку минулого року працював радником Ізраїлю з національної безпеки та регулярно спілкується з високопоставленими військовими.

Варто зауважити, що перемир’я з ХАМАС дійсно могло б полегшити досягнення угоди з "Хезболлою". Остання, нагадаємо, заявила, що продовжуватиме завдавати ударів по півночі Ізраїлю, доки він не припинить бойові дії в секторі Гази.

Як повідомляв OBOZ.UA, премʼєр Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжуватиме воювати в секторі Гази доти, доки не буде виконано основну мету операції ЦАХАЛ – повністю ліквідувати терористичне угруповання ХАМАС. Також країна прагне досягти і "всіх інших цілей війни".

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом