Кожен другий російський безпілотник падає через дію "дружніх" систем РЕБ, — Forbes
Кожен другий російський безпілотник падає через дію "дружніх" систем РЕБ, — Forbes

Кожен другий російський безпілотник падає через дію "дружніх" систем РЕБ, — Forbes

Близько 50% безпілотних літальних апаратів, які використовують російські окупаційні війська, виводяться з ладу під впливом власних систем радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це видання Forbes повідомило з посиланням на експерта з російських безпілотників Семюела Бендетта.

За словами Бендетта, напередодні він виявив цікаву статистику щодо російських безпілотників. Виявляється, близько половини дронів падають під дією "дружнього" впливу РЕБ ще до того, як вони досягнуть позицій ЗСУ.

Експерт зазначив, що це відбувається через відсутність координації між операторами дронів і тими, хто відповідає за радіоелектронну боротьбу.

Бендетт додав, що навіть якщо росіянам вдається уникнути глушіння, вони не в змозі використовувати дрони з такою ефективністю, як це роблять українці.

Як приклад Бендетт наводить повідомлення відомого російського волонтера Олексія Чадаєва, який розповів про одного з операторів FPV-дронів. За його словами, оператор запускає по 30-40 дронів на день і не отримує жодного влучання. Бендетт назвав це "абсолютно типовою історією" для російських військ.

За його словами, це пояснюється поганою підготовкою, слабкою тактикою і відсутністю координації з розвідувальними групами.

Бендетт підкреслив, що українські оператори FPV-дронів досягають результатів у 20-50% влучень. Іноді цей показник вищий.

"Самі росіяни також відзначають набагато кращу організацію українських підрозділів дронів і кращу тактику та концепції українських дронів, особливо включно з груповим поєднанням важких та легких безпілотників", — наводить видання слова експерта.

При цьому він підкреслив, що росіяни вміло копіюють українські безпілотники та тактику їх застосування. З цієї причини слід очікувати, що в осяжному майбутньому росіяни наздоженуть українців за ефективністю застосування дронів.

Источник материала
Поделиться сюжетом