Maserati презентувала електричну яхту за 2,5 млн євро
Maserati презентувала електричну яхту за 2,5 млн євро

Maserati презентувала електричну яхту за 2,5 млн євро

Прекрасним доповненням до електромобіля GranCabrio Folgore стане новинка від компанії Maserati – стильна та елегантна яхта Tridente на “батарейках”.

Італійська компанія Maserati струнко увірвалася у світ електричних технологій зі своїми спорткарами сімейства Folgore, представлених моделями Grecale, Granturismo та GranCabrio. Тепер до них додасться ще одне дітище італійських майстрів – електрична яхта Tridente, створена у кооперації з компанією Vita Power.

/

Виробництво Tridente здійснюватиме американська компанія Hodgdon Yachts. Яхта має карбоновий корпус із великою фірмовою емблемою Maserati на носі. Довжина “Трезубця” досягає 10,5 м, а на борт одночасно можуть піднятися до 10 осіб, включаючи капітана. На кормі передбачена тераса для купання, а душ із прісною водою дозволить змити сіль після водних процедур в океані. У носовій частині ховається каюта зі спальним місцем та туалетом. Хоча вона виглядає недостатньо великою для 10 людей, там завжди можна сховатися від полуденного сонця.

/

Повністю електрична трансмісія Vita Power видає 441 кВт/600 л. Цього достатньо для крейсерської швидкості 25 вузлів (47 км/год) та максимальної швидкості 40 вузлів (64 км/год). Енергія надходить від акумуляторної батареї місткістю 252 кВтг. Maserati не оголосила запасу ходу, але заявила, що акумулятор можна перезарядити менш ніж за годину. Це стало можливим завдяки спеціальній морській інфраструктурі швидкого заряджання Vita Power. Стати власником екологічно чистої яхти Tridente можна за скромну суму 2,5 мільйона євро.

Раніше ми розповідали про електричний кабріолет Maserati, створений на честь знаменитої італійської виноробної компанії Marchesi Antinori.

Источник материала
Поделиться сюжетом