7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Офіційний курс помітно виріс і досяг історичного рівня: що відбувається з доларом
Офіційний курс помітно виріс і досяг історичного рівня: що відбувається з доларом

Офіційний курс помітно виріс і досяг історичного рівня: що відбувається з доларом

Національний банк оновив офіційний курс долара на 3 липня до 40,75 грн. Чим не лише встановив історичний рекорд, а й перевищив значення курсу закладеного урядом до Держбюджету-2024 – 40,7 грн. Втім, причин для паніки немає, адже не виключено, що найближчим часом курс піде вниз – як вже бувало раніше. Крім того, готівковий курс вже давно перевищив цей показник.

Про підвищення розповіли у самому НБУ. За даними якого:

  • порівняно з курсом 2 липня, зростання становило 11 коп.;
  • попередній рекорд діяв із 14 червня – він становив 40,69 грн.

Гривня не падає

Зі свого боку, голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") раніше нагадав: готівковий курс за 40 грн/долар в Україні був ще в липні 2022 року. І після майже 2-х років ситуація на готівковому валютному ринку "ледве змінилася".

Крім того, він зазначив уряд при розрахунках проекту бюджету виходив із девальвації приблизно на 10% (42,1 грн/дол. на кінець року, 40,7 грн/дол. – середній за рік).

"Загалом ситуація на валютному ринку залишається стабільною та контрольованою, що підтримується значними валютними резервами на рівні 42,4 млрд дол. та послідовною політикою скасування валютних обмежень", – резюмував Гетьманцев.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас у найближчі роки в Україні очікується зростання курсу долара – проте не різке. За схваленою урядом Бюджетною декларацією на 2025-2027 рік, наприкінці цього періоду вартість американської валюти перебуватиме на рівні 46,4 грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом