Оголошення вироку Трампу можуть відкласти - окружна прокуратура
Оголошення вироку Трампу можуть відкласти - окружна прокуратура

Оголошення вироку Трампу можуть відкласти - окружна прокуратура

Оголошення міри покарання експрезиденту Дональду Трампу в кримінальній справі щодо підкупу порнозірки може бути відкладено, аби засуджений підготував клопотання про скасування обвинувального вироку після рішення Верховного суду щодо президентського імунітету, ухваленого в понеділок.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це йдеться в заяві окружної прокуратури Мангеттена.

«Хоча ми вважаємо аргументи відповідача безпідставними, ми не заперечуємо проти його клопотання про надання дозволу на подачу документів і його ймовірного прохання відкласти оголошення міри покарання до розгляду його клопотання», – ідеться в заяві окружної прокуратури.

Термін розгляду клопотання визначено – до 24 липня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд США в понеділок постановив, що Трамп може претендувати на «певний імунітет» від кримінального переслідування за дії, які він учинив під час свого президентства.

Адвокати Трампа звернулися до судді Хуана Мерчана, який веде кримінальну справу щодо підкупу порнозірки за мовчання, з проханням скасувати визнання колишнього президента винним у злочині й відкласти оголошення йому міри покарання, заплановане на 11 липня.

Якщо суддя погодиться відкласти оголошення міри покарання Трампу, це означатиме, що він не буде засуджений до його офіційного висунення кандидатом на посаду президента (Національний з'їзду Республіканської партії відбудеться в середині липня).

Рішення Верховного суду також поставило під сумнів перспективу розгляду звинувачень Трампа у намаганні спотворити результати виборів 2020 року, неналежному зберіганні таємних документів та втручанні у виборчий процес у штаті Джорджія.

У травні суд присяжних у Нью-Йорку визнав Трампа винним у шахрайстві з оформленням документів про виплату грошей за мовчання порнозірці.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Теги по теме
США Дональд Трамп Суд Прокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом