Росіяни не можуть захистити Керченську переправу від ударів на 100% - речник ВМС
Росіяни не можуть захистити Керченську переправу від ударів на 100% - речник ВМС

Росіяни не можуть захистити Керченську переправу від ударів на 100% - речник ВМС

Російська окупаційна влада використовує поки що Керченську поромну переправу, однак вона залишається законною воєнною ціллю для Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Відновили, використовують в принципі. Питання – на скільки вистачить її, але, тим не менше, у них вибору немає особливо. Це основний логістичний шлях для них, для забезпечення угрупування. Таким він був і до моменту ураження. Ураження було невипадковим, враховуючи ту кількість логістики, яку на себе бере ця поромна переправа, а це більше ніж три чверті, то відповідно, це законна військова ціль. Тому що саме вона забезпечує угруповання і в Криму, і на півдні України так само», – повідомив Плетенчук.

Він також відзначив, що окупанти намагаються посилювати захист переправи, однак перекрити Керченську протоку вони повністю не можуть.

«Вони періодично там проводять певні заходи, намагаються ще щось стягнути, черговий паркан побудувати, але знову ж таки для них проблема в тому, що перекрити повністю Керченську протоку вони не можуть собі дозволити, там здійснюється цивільне судноплавство, туди заходять судна під іноземними прапорами, заходять вони в офіційно визнані порти, Таганрозьку затоку тощо», – зазначив речник.

Плетенчук також зауважив, що окупанти не можуть на 100% захистити Керченську переправу.

«В принципі, нічого не можна захистити на 100%, особливо коли є для цього бажання, щоб знищити цей об’єкт», – наголосив він.

Як повідомлялося, російські окупанти відновили поромну переправу в тимчасово окупованому Криму, яку Сили оборони уразили 30 травня.

Теги по теме
война Оккупация Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом