Сирський розкрив ключові проблеми ЗСУ, з якими стикаються усі командири
Сирський розкрив ключові проблеми ЗСУ, з якими стикаються усі командири

Сирський розкрив ключові проблеми ЗСУ, з якими стикаються усі командири

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив про результати тижневої роботи на Східному фронті.

За його словами, він відвідав практично всі бригади на Покровському, Курахівському, Времівському, Торецькому, Краматорському напрямках, а також ті, що ведуть бої у Вовчанську та під Харковом.

На всіх напрямках тривають інтенсивні бойові дії, при цьому особливо складна ситуація зберігається на Покровському напрямку, де ворог продовжує наступальні дії, незважаючи на високі втрати в бронетехніці.

Сирський наголосив на необхідності посилення Покровського напрямку додатковими боєприпасами та вогневими засобами.

Він також відзначив ключові проблеми, з якими стикаються українські військові: складнощі з комплектацією частин і підрозділів вмотивованими та якісно підготовленими військовослужбовцями, а також потреба в сучасних засобах радіоелектронної боротьби (РЕБ) і військової протиповітряної оборони (ППО) для ефективної боротьби з БПЛА противника.

Водночас Головнокомандувач підкреслив, що українська сторона має перевагу в кількості та якості бойових коптерів, особливо бомберів та FPV дронів, а також у майстерності операторів. Це, за його словами, є запорукою успіху та збереження життя бійців.

Сирський також повідомив про плани вдосконалення системи тактичної медицини та адаптації програми базової підготовки військовослужбовців до дій в умовах повного панування дронів на полі бою. Крім того, запланована зустріч з командирами підрозділів БПЛА для обміну досвідом та обговорення подальшого розвитку цього виду зброї.

Наприкінці свого повідомлення Головнокомандувач ЗСУ подякував кожному воїну за стійкість, мужність і надзусилля, які вони докладають для виконання бойових завдань та наближення перемоги України.

Источник материала
Поделиться сюжетом