Скільки коштує оренда квартири в Ужгороді: шокуючі ціни
Скільки коштує оренда квартири в Ужгороді: шокуючі ціни

Скільки коштує оренда квартири в Ужгороді: шокуючі ціни

«Главком» проаналізував ринок нерухомості Ужгорода та роз'яснив, за скільки можна купити та орендувати житло в місті та як ціни відрізняються від київських. 

Так, вартість житла в Ужгороді підійнялося на 18%, що в середньому на $10 тис. дорожче, аніж рік тому. Про це свідчать дані ЛУН.

У червні минулого року, щоб придбати однокімнатну квартиру потрібно було $49 тис., наразі в середньому ціна становить – $56 тис.

Найбільше ціна виросла за двокімнатну, адже рік тому коштували $70 тис., наразі – $82 тис. Ціна за трикімнатну за рік виросла на $9 тис. і зараз в середньому коштує $89 тис.

Наприклад, у житловому комплексі «Квадрат» однокімнатку квартиру можна придбати від $36 тис. Вартість двокімнатних стартує від $74 тис., своєю чергою трикімнатні – від $85 тис.

Оренда на квартири в Ужгороді підійнялася в середньому 4,5 тис. гривень, відповідно коштують в районі 18 тис.

Наприклад, оренда зображеної на картинці однокімнатної квартири, розташованої поруч з центром міста, коштує 16, 3 тис. гривень. 

Можна знайти варіанти дешевші за 10 тис. гривень у центрі міста, але меншою кількістю м².

Підняття цін на нерухомість свідчить про великий попит з боку споживачів, що пов'язано з великою кількістю переселенців.

Зауважимо, що наразі у Києві найменша вартість однокімнатної квартири в середньому $45 тис., оренда – 14 тис. гривень. У Львові середня вартість однокімнатної квартири становить – $62 тис. оренда – 15 тис. гривень.

Як повідомлялося, державна «Українська фінансова житлова компанія» розробляє програми оренди житла з правом викупу та соціальної оренди. Програми мають допомогти задовольнити соціальний запит на доступне житло, який зріс унаслідок війни.

До слова, у столиці внутрішньо переміщені особи, які прийняті на облік як громадяни, що потребують житла для тимчасового проживання та учасники бойових дій можуть орендувати квартиру зі знижкою 50% та можливістю подальшого викупу квартири.

Источник материала
Поделиться сюжетом