Стійкий зв'язок з вибуховими БПЛА: Юрій Голик презентував дрон-ретранслятор Spider з лінійки STING
Стійкий зв'язок з вибуховими БПЛА: Юрій Голик презентував дрон-ретранслятор Spider з лінійки STING

Стійкий зв'язок з вибуховими БПЛА: Юрій Голик презентував дрон-ретранслятор Spider з лінійки STING

Українські інженери створили ще один дрон, стійкий до засобів радіоелектронної боротьби. Завдання нового STING Spider – підсилювати сигнал для інших дронів, таких як супутники, камікадзе та бомбери. Команда розробників, яку зібрав підприємець і волонтер Юрій Голик разом з партнерами, наділила Spider здатністю переносити вантажі до 2 кг.

Результатами останніх тестових польотів цього дрона він поділився на своїй сторінці у Facebook.

Ретранслятор Spider один із лінійки безпілотників STING, розроблених командою Голика. Цей дрон супроводжуватиме камікадзе та бомбери під час польотів. Усі безпілотники лінійки STING мають підвищений захист ліній зв’язку і керування. Це  дозволяє обходити радіолокаційні пастки та успішно досягати цілей. Стійкі до РЕБів STING вже довели свою ефективність на фронті. Spider виконує роль супутника, який підсилює зв'язок з пілотом і має власну лінію керування радіусом 50 км.

Під час тестувань розробники підтвердили, що STING Spider добре реагує на команди пілотів. Вони зазначили, що керування дроном дуже просте, і навіть людина без досвіду зможе швидко навчитися ним управляти.

В польоті Spider може триматися близько сорока хвилин. Його завдання залежить від конкретної місії: він може зависнути над позиціями ворога або супроводжувати ударні дрони під час їхніх бойових вильотів. А ще Spider здатен супроводжувати кілька дронів-камікадзе одночасно.

"Ми ретельно тестуємо всі наші нові розробки, проводячи безліч випробувань за різних умов. Головне для нас – бути впевненими у 100% ефективності дронів. Наші захисники отримують тільки надійні та якісні коптери. Spider показує відмінні результати, і вже незабаром цей дрон-ретранслятор буде використовуватися в зоні бойових дій", – зазначив Юрій Голик.

Источник материала
Поделиться сюжетом