Центр журналістських розслідувань судиться з OpenAI і Microsoft
Центр журналістських розслідувань судиться з OpenAI і Microsoft

Центр журналістських розслідувань судиться з OpenAI і Microsoft

Центр журналістських розслідувань (CIR), некомерційна організація, яка виробляє Mother Jones і Reveal , оголосила , що подала до суду на Microsoft і OpenAI за ймовірне порушення авторських прав після аналогічних дій The New York Times і кількох інших ЗМІ.

«OpenAI і Microsoft почали пилотяжити наші історії, щоб зробити свій продукт потужнішим, але вони ніколи не запитували дозволу та не пропонували компенсацію, на відміну від інших організацій, які ліцензують наші матеріали», — заявила Моніка Бауерлайн, генеральний директор Центру журналістських розслідувань. . «Така поведінка халяви не тільки несправедлива, але й є порушенням авторських прав. Робота журналістів у CIR та будь-де є цінною, і OpenAI та Microsoft це знають». 

Юристи CIR стверджують у позові , що OpenAI та Microsoft скопіювали його контент, підірвали відносини з читачами та партнерами та позбавили його прибутку.

CIR приєднується до багатьох інших у судових позовах проти OpenAI і Microsoft. New York Times вже витратила 1 мільйон доларів на позов проти двох компаній. Група з восьми видань, що належать хедж-фонду Alden Global Capital, включаючи New York Daily News і Chicago Tribune , також подають до суду разом із The Intercept , Raw Story , AlterNet і The Denver Post .

Групи авторів також подали до суду на OpenAI, хоча позов, поданий групою, до якої входить комік Сара Сільверман, був частково відхилений .

Деякі медіаорганізації підписали ліцензійні угоди з OpenAI, зокрема The Associated Press , Axel Springer , Financial Times , Dotdash Meredith , News Corp , Vox Media ( материнська компанія The Verge ), The Atlantic і Time .

«Ми співпрацюємо з новинною індустрією та співпрацюємо з глобальними видавцями новин, щоб відображати їхній контент у наших продуктах, як-от ChatGPT, включаючи резюме, цитати та посилання на авторство, щоб повертати трафік до оригінальних статей», — сказав CNBC представник OpenAI. Позов CIR.

OpenAI і Microsoft не відразу відповіли на запит The Verge про коментарі .

Розкриття інформації: Vox Media, материнська компанія The Verge , має угоду про технології та контент з OpenAI.

Источник материала
Поделиться сюжетом