Україна інвестувала через гранти ₴8,5 мільярда у розвиток підприємництва
Україна інвестувала через гранти ₴8,5 мільярда у розвиток підприємництва

Україна інвестувала через гранти ₴8,5 мільярда у розвиток підприємництва

За два роки дії проєкту "єРобота" держава інвестувала через гранти в підприємництво 8,5 млрд грн.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

"Два роки тому ми запровадили проєкт єРобота, завдяки якому понад 18 тис. підприємців в усіх регіонах країни отримали гранти для старту або розширення свого бізнесу. Загалом держава інвестувала в розвиток підприємництва через гранти вже 8,5 млрд грн", - сказала Свириденко.

За її словами, за державної підтримки відкрито тисячі нових компаній, вони працюють, сплачують податки. Понад 55 тис. нових робочих місць у різних галузях створять отримувачі грантів.

Зазначається, що від запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року за програмою «Власна справа» видано 16 490 мікрогрантів на 3,9 млрд грн; на розвиток переробних підприємств – 672 гранти на 3,4 млрд грн; на садівництво та розвиток тепличного господарства – 211 грантів на 925 млн грн. Ветеранам та членам їхніх родин видано 634 гранти на 283 млн грн.

Як повідомлялося, подати заявку на отримання гранта за проєктом "єРобота" можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал "Дія" разом із бізнес-планом. 

Обов'язковою умовою отримання гранта є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранта до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами.

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом