Укрзалізниця анонсувала нововведення в перевезенні вантажів
Укрзалізниця анонсувала нововведення в перевезенні вантажів

Укрзалізниця анонсувала нововведення в перевезенні вантажів


Завдяки співпраці з найбільшим у світі річковим портом УЗ зможе організовувати зовсім новий сервіс door to door для українських та європейських клієнтів.

Укрзалізниця планує запровадити регулярні рейси контейнерних та контрейлерних поїзди між Україною і Дуйсбурґом (Німеччина) – найбільшим внутрішнім річковим портом у Європі. Про це у вівторок, 2 липня, пресслужба Укрзалізниці.

Повідомляється, що завдяки співпраці з найбільшим у світі річковим портом УЗ зможе організовувати зовсім новий сервіс door to door для українських та європейських клієнтів.

Перший поїзд за маршрутом термінал ЦТС Ліски – порт Дуйсбурґ має вирушити в дорогу вже цього літа.

До перевезення планують приймати всі вантажі, які транспортуються залізницею або автотранспортом.

“Обираючи нову послугу, клієнт зможе чітко прогнозувати кінцеву вартість перевезення та строки доставки, адже поїзд прямуватиме без черг на кордоні. Також вагомою перевагою залізниці є значно менший вплив на забруднення довкілля”, – йдеться в повідомленні.

Порт Дуйсбурґ розташований поблизу місця злиття річок Рур і Рейн, приблизно за 190 км від Північного моря. Це найбільший внутрішній річковий порт не лише в Європі, а й у світі.

У порту діють вісім контейнерних терміналів. З нього моожна відправляти вантажі до інших країн Європи, Близького Сходу та Африки.

Порт Дуйсбурґ обробляє 4,3 млн TEU (20-футових стандартних контейнерів). До нього ведуть водні та залізничні шляхи, автомобільні дороги.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця збільшила перевезення вантажів на 28%. Крім загального обсягу перевезень, зріс і експорт стратегічно важливого вантажу – зернових культур – у порівнянні з минулим роком на 43%.



Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом