В Україні ввели найжорсткіші графіки: коли не буде світла 2 липня та в яких областях найгірша ситуація
В Україні ввели найжорсткіші графіки: коли не буде світла 2 липня та в яких областях найгірша ситуація

В Україні ввели найжорсткіші графіки: коли не буде світла 2 липня та в яких областях найгірша ситуація

В Україні 2 липня "Укренерго" ввело ліміт на споживання електроенергії по всій країні. Одночасно відключатимутьтри черги, в результаті світла може не бути в "сірих зонах" (період можливих відключень).

Причина – значне зростання енергоспоживання через спеку, пояснюють в "Укренерго". "Коли світло є – споживайте, будь ласка, ощадливо", – радять в компанії. Найжорсткіші графіки діють в Дніпрі, а також в Києві та Київській області. При тому в деяких регіонах світло відключають всього на 2 години поспіль. 

Вінниця. Тривалість знеструмлення може коливатись від двох до чотирьох годин з подачею електроенергії від чотирьох до двох годин відповідно.

Волинь. Графік погодинних відключень оновлюють кожні 60 хвилин. Максимальна тривалість відключень – 6 годин (йдеться про відключення вночі).

Дніпропетровщина. Найдовше гарантоване відключення триватиме 4 години. Разом з "сірими" зонами – 7 годин. Нещодавно в Дніпрі та області запровадили такі ж графіки, як і в столиці.

В Донецькій області краща ситуація. Період відключень триватиме до 4 годин поспіль, період зі світлом – 5 годин.

В Житомирській області максимальна тривалість відключень сягає 6 годин. При тому немає "сірих" зон.

В Закарпатті максимальний період без світла складає 4 години. При тому період зі світлом складає до 5 години.

В Запоріжжі максимальний період без світла складає 4 години. При тому період зі світлом складає від 4 до 12 годин поспіль. 

В Києві та області тривалість відключень – до 7 годин. Гарантоване відключення всього до 2 годин поспіль. 

Кіровоградська область. За наказом НЕК "Укренерго" буде діяти графік погодинних відключень (дві хвилини зі світлом і дві години без світла). 

У Львові та області діють різні графіки відключення залежно від населеного пункту та адреси. При тому максимальний період без світла складає 5 годин. 

В Миколаєві та області максимальний період відключень електроенергії складає 4 години. При тому з них гарантовані відключення всього 2 години. 

В Одесі та області максимальний період без світла складає 6 годин. Ситуація в області не найгірша. 

В Полтавській області максимальний період без світла складатиме до 6,5 годин на добу. При тому з них період гарантованих відключень – 5,5 години. Вдень світло відключатимуть на 3,5 години. 

В Івано-Франківську діє графік чотири через чотири. Тривалість гарантованих відключень сягає всього 4 години. 

В Сумах та області максимальний період відключень світла складає всього чотири години. При тому з них гарантоване відключення – всього 2 години. 

В Рівне та області відключення тривають по 4 години. При тому гарантований період зі світлом також складає чотири години. 

В Тернополі та області тривалість відключення складає всього дві години поспіль. При тому відключення на добу (загальний час) складає всього 6 годин. "Внаслідок технічних причин, енергетики скорегували години застосування погодинних вимкнень, тобто змінено години вимкнення  та відповідно подачі електроенергії", – пояснили в компанії. 

В Харкові та області максимальний період без світла складає до 5 годин. При тому з них три години – гарантовані відключення.

На Херсонщині графік відключень на сайті не опубліковано. В Чернігівській області тривалість відключень складає всього 3 години поспіль.  

В Хмельницькому діє графік три на три. Максимальний період без світла складає всього три години. 

В Черкасах тривалість відключення електроенергії сягає 2 години поспіль. Діє графік два через два. 

Енергетики нагадали, що головна причина застосування обмежень – наслідки вже восьми з початку 2024 року ракетних ударів РФ по українській енергосистемі. Щоб покрити дефіцит струму, Україна залучає імпорт електроенергії та аварійну допомогу із сусідніх європейських країн.

Як повідомляв OBOZ.UA, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше зазначив: повністю відмовитися від відключень електроенергії Україні вдасться нескоро.

Режиміввідключення світла всього два: аварійний та плановий. Наприклад, графіки погодинних відключень (ГПВ) запроваджуються заздалегідь і з попередженням.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом