7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗСУ виходять на паритет по артилерійських пострілах з окупантами: військовий розповів про ситуацію
ЗСУ виходять на паритет по артилерійських пострілах з окупантами: військовий розповів про ситуацію

ЗСУ виходять на паритет по артилерійських пострілах з окупантами: військовий розповів про ситуацію

ЗСУ почали потрохи виходити на паритет по артилерійських пострілах з росіянами. Це стало можливим завдяки допомозі американських партнерів та чеської ініціативи, на яку ЗСУ чекали тривалий час.

Про це розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Олег Калашніков в ефірі КИЇВ24. Він зазначив, що наразі українські військові мають більше можливостей зупиняти наступ та нищити ворога.

"Нам сприяє як і допомога від американських партнерів, яку ми вже відчуваємо, так і чеська ініціатива, яку ми також тривалий час чекали. Але вже дійсно покращення у нас є з пострілами, тобто у нас є більше можливості зупиняти ворога, його нищити", – зазначив експерт.

Калашніков також зауважив, що скільки б пострілів нам не давали все одно Україна регулярно потребуватиме ще боєприпасів, тому що вони витрачаються щоденно в значній кількості.

"В цьому випадку ми потроху виходимо на паритет, тому що не можна сказати, що в них такі нескінченні запаси, як вони хваляться", – додав Калашніков.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна отримає другу партію боєприпасів у межах чеської ініціативи вже в липні 2024 року. Водночас США готуються оголосити про надання Україні нового пакета військової допомоги на $150 мільйонів, у якому будуть ракети-перехоплювачі HAWK та артилерійські 155-мм снаряди.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони України на полі бою використовують проти ворога як західні артилерійські боєприпаси, так і радянські. Проте саме натовський стандарт ‒ калібр 155 мм має більше переваг у дальності та потужності. Водночас зброя радянських часів ще використовується і в такий спосіб одразу утилізується.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом