Анімаційний фільм «Мавка» став доступним на Netflix у Франції
Анімаційний фільм «Мавка» став доступним на Netflix у Франції

Анімаційний фільм «Мавка» став доступним на Netflix у Франції

Проєкт створено за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптовано під жанр сімейної анімації

Український анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» став доступним на стримінговій платформі Netflix у Франції. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

«З 1 липня мультфільм «Мавка» став доступним на стримінговій платформі Netflix у Франції», - йдеться у повідомленні.

Проєкт створено за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптовано під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму — образи зі слов’янських міфів і легенд.

Анімаційний фільм створено за підтримки Держкіно, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, в національний прокат «Мавка. Лісова пісня» вийшла 2 березня 2023 року. За десять тижнів касові збори стрічки склали 143 930 311 грн. Світове турне фільму охопило загалом 148 країн, завдяки чому загалом зібрали понад 21 млн доларів.

Про те, що компанія Film.UA взялася за цей мультфільм, «Детектор медіа» вперше повідомив ще восени 2015 року. У вересні 2016-го мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-ий конкурс Держкіно й отримав державне фінансування в розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму становить 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювався вже у 187,2 млн грн, а частка державного фінансування — у 49,5 млн грн.

Фото: пресслужба Державного агентства з питань кіно

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Netflix
Источник материала
Поделиться сюжетом