Аграрії звернулись до уряду, щоб акциз на пальне для них не підвищували
Аграрії звернулись до уряду, щоб акциз на пальне для них не підвищували

Аграрії звернулись до уряду, щоб акциз на пальне для них не підвищували

Аграрії просять не підвищувати ціну на пальне

Президент Української зернової асоціації Михайло Горбачьов розповів, що підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює влада, призведе до погіршення ситуації в аграрній галузі, адже вже зараз аграрії працюють на межі збитковості. УЗА через це звернулася до уряду з проханням переглянути рішення щодо підвищення тарифів на пальне.

Подорожчання пального буде дуже болючим, тому що сільгоспвиробники працюють у воєнному режимі, там, де дуже важко залучити кошти. Банки майже не фінансують галузь. Дякуючи держави, продовжили ці кредити "7-5-9". Але ми, як Українська зернова асоціація, звернулися до уряду з проханням переглянути підняття акцизних ставок,
– говорить Горбачьов.

Аграрій стверджує, що сільгоспвиробники вже минулого сезону працювали майже по всіх сільськогосподарських культурах у збиток, і подальше подорожчання пального ще більше погіршить ситуацію в галузі.

Тому, за його словами, фермери бажають продовжувати працювати хоч у якихось прибуткових межах, і не зменшувати посівні площі. Горбачьов говорить, що наші агровиробники і так втратили 6 мільйонів гектарів під окупацією. Сьогодні ж фермерам дуже важко знаходити кошти і на добрива, і на насіння. А якщо здорожчає ще й паливо – це для них буде ще важче.

  • Нещодавно аграрії закликали депутатів знизити ставку акцизу на пальне для сільгосптехніки.
  • Верховна Рада прийняла закон, що збільшує акциз на дизпаливо у 2 рази, аграрії пропонують зменшити його для сільгоспвиробників.
  • Всеукраїнська Аграрна Рада розробила поправки до закону для зниження акцизу на дизельне пальне для сільгоспвиробників на 50%.
Источник материала
Поделиться сюжетом