Чехія заплатить більше українським біженцям: кого це стосується
Чехія заплатить більше українським біженцям: кого це стосується

Чехія заплатить більше українським біженцям: кого це стосується

У Чехії вирішили підтримати поправку уряду щодо продовження тимчасового захисту для українських біженців. Це означає, що біженці, які не потребують захисту, зможуть залишитися в країні на довгострокове проживання. "Поправку" тепер обговорюватимуть комітети парламенту з питань безпеки та соціальної політики.

Тимчасовий захист у Чехії для українських біженців діє до березня наступного року та забезпечує доступ до освіти, роботи та державного медичного страхування. На кінець березня 2024 року цей статус продовжили 32 тисячам біженців.

Українські біженці в Європі

Щотижня до Чехії прибувають приблизно 1500 осіб. У червні кількість біженців становила 355 тисяч, і зараз вона могла зрости до 400 тисяч.

Міністр праці та соціальних справ Маріан Юречка зазначив, що у Чехії працевлаштувалися 120 тисяч біженців працездатного віку, що становить близько 70%.

Гроші, фото: ukr.media

Для отримання спеціальної довготермінової посвідки на проживання потрібно прожити в Чехії понад два роки, мати дійсний закордонний паспорт, забезпечення житлом, не отримувати пільг і бути економічно незалежним. Діти обов'язково мають відвідувати місцеву школу.

Українські біженці в Чехії

Для біженців з інвалідністю ухвалено збільшення грошової допомоги до 12 000 крон, з яких 4400 крон для дорослих та 6600 крон для дітей. Це підвищення компенсує втрату безплатного житла з вересня.

Депутат від ANO Їржі Машек вважає, що українці, які підлягають військовій службі, повинні повернутися додому для продовження терміну дії документів. Однак їм дозволено користуватися тимчасовим захистом навіть із простроченими документами.

Вам буде цікаво дізнатисяу Європі починають більше ненавидіти біженців – їх кількість хочуть зменшити

Источник материала
Поделиться сюжетом