Чому пральна машина б'ється струмом: як уникнути смертельної небезпеки
Чому пральна машина б'ється струмом: як уникнути смертельної небезпеки

Чому пральна машина б'ється струмом: як уникнути смертельної небезпеки

Побутові прилади спрощують наше життя, однак при несправностях можуть становити велику загрозу. Тому важливо знати, зокрема, що робити, коли машина б'є струмом.

Пральна машина - помічник номер один для господинь, особливо тих, у кого є діти. Але іноді вона може становити загрозу здоров'ю і життю. Чимало людей потрапляли у ситуацію, коли не знали, що робити, якщо пральна машина б'є струмом.

Як повідомляє The Mirror, так сталося нещодавно і в Бразилії в сім'ї вчительки Діани Мішель Мачаду Сантос да Сілви. Її та 6-річного сина П’єтро Вінісіус Сантос де Олівейра пральна машина смертельно вдарила струмом.

Місцева поліція повідомила, що хлопчика вразило електричним струмом після того, як він торкнувся металевих поручнів, які контактували з ослабленим кабелем під напругою від пральної машини, а потім Діану також вдарило струмом, коли вона намагалася допомогти сину.

Щоб не втрапити у небезпечну ситуацію потрібно знати, що робити, якщо пральна машина б'є струмом. Спершу обов'язково відключіть подачу електрики до вашої пральній машинці. Для цього відрубайте струм на електрощитку у всій квартирі або відключіть лінію, що йде на пральну машину.

Після цього можете спокійно виймати штепсель з розетки. Це дозволить уникнути удару струмом при дотику до вилки. І після проведення маніпуляцій можна вмикати електрику у всій квартирі.

Як визначити струм витоку пральної машини

Для визначення струму витоку пральної машини потрібно мати мультиметр. Спершу від'єднайте дроти від нагрівача, а тестер поставте у режим опору. З допомогою перемикача виставте 200 Ом, а щупами тестера доторкніться контактів нагрівального елемента. Якщо тестер продемонструє опір у діапазоні від 20 до 30 Ом, то ТЕН значить справний. Важливо - якщо ви не розумієтесь у цьому, краще звернутися до спеціаліста.

Як заземлити пральну машину, якщо немає заземлення

Є два методи, як заземлити пральну машину. Можна або вивести окрему розетку, яка повинна бути підключена до заземленого електрощитка або ж зробити окремий контур. Однак другий метод зазвичай застосовують лише у приватних будинках.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також про пральні машини:

Источник материала
Поделиться сюжетом