Де в Європі люди найбільше і найменше відпочивають та чому в Німеччині працівники рідко беруть відпустку
Де в Європі люди найбільше і найменше відпочивають та чому в Німеччині працівники рідко беруть відпустку

Де в Європі люди найбільше і найменше відпочивають та чому в Німеччині працівники рідко беруть відпустку

Відпочинок – один із найкращих способів зменшити стрес та підняти настрій. Але нове дослідження показало, що деякі європейці страждають від серйозної "депривації відпустки": близько 80 відсотків молодих людей у ​​деяких європейських країнах вважають, що вони не беруть достатньо відпусток: серед них французи, німці та британці.

У 24-му звіті про позбавлення відпустки на сайті бронювання подорожей Expedia встановлено, що покоління Z у всьому світі більше позбавлене відпустки, ніж будь-яке інше покоління. Найбільший річний зсув у позбавленні відпустки у німців – вони на 14 відсотків мали менше відпусток, ніж торік. Це робить німців найбільш позбавленими відпусток у світі – 84%, за ними йдуть французи – 82% та британці – 70%, пише сайт EuroNews.

Для сучасної наймолодшої робочої сили головним фактором, який стримує їх брати відпустки, є FOMO – страх втратити.

Хоча FOMO не є ексклюзивним для якогось конкретного покоління, він найбільш поширений у поколінні Z: кожен другий у Великій Британії каже, що боїться втратити щось важливе на роботі, коли його немає, порівняно з лише 16 відсотками людей старшого покоління.

Приблизно кожен другий представник покоління Z у Німеччині каже, що боїться, що без нього будуть прийматися важливі рішення на роботі або що колегам нададуть перевагу під час його відпустки.

Ще одна причина, через яку британському поколінню Z важко взяти відпустку, – це почуття провини. П'ятдесят два відсотки відчувають себе винними, коли колеги покривають їхню роботу під час поїздки, а 50 відсотків відчувають потребу перепрошувати за щорічну відпустку.

Подібним чином у Німеччині 47 відсотків покоління Z кажуть, що почуваються погано, тому що колегам доводиться виконувати їхні завдання, поки вони відсутні. Також вони вважають, що їм доводиться просити вибачення за свої запити на відпустку.

У Франції 50 відсотків молодих працівників відчувають потребу перепрошувати за те, що вони взяли відпустку, порівняно з 14 відсотками людей старшого покоління.

Згідно зі статистичними даними молоді німці не використовують свою щорічну відпустку повністю – в середньому у них лишається невикористаними 4-5 днів. У молодих французів ця цифра трохи менша – невикористаними лишаються 3-4 дні.

Серед британців 56 відсотків відчувають себе позбавленими відпустки, що на 10 відсотків більше, ніж п’ять років тому. Минулого року майже кожен п’ятий британець прожив цілий рік без відпустки.

Раніше OBOZ.UA розповідав про 10 популярних туристичних напрямків Європи, які місцеві мешканці назвали "найгіршими містами для життя".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом